În Suceava

Cele 25 de autobuze electrice sosesc pe 25 septembrie

Cele 25 de autobuze electrice contractate de Primăria Suceava în cadrul unui proiect european cu finanţare europeană nerambursabilă vor ajunge în reşedinţa de judeţ pe 25 septembrie. Aşa a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, care a precizat că, până atunci, autorităţile locale vor trebui să facă rost de 7 milioane de euro pentru a achita taxa pe valoarea adăugată, recuperabilă ulterior. „În urma discuţiilor cu cei care au câştigat licitaţia, aceştia spun că vor respecta termenul de 25 septembrie, iar autobuzele vor fi în curte. Am fost la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul Finanţelor Publice pentru a asigura montajul financiar. Ne trebuie 27 de milioane de lei, cofinanţare a tuturor proiectelor europene, dar cel mai mult pentru acesta, de achiziţionare a autobuzele. Doar plata TVA aferentă este de circa 7 milioane de euro, dar pe care o vom recupera ulterior” arată Ion Lungu.

La licitaţia care prevede achiziţionarea a 25 de autobuze electrice de capacitate mare, cu o lungime de 12 metri, au fost depuse trei oferte. Învingătoarea competiţiei a fost declarată firma BMC Truck&Bus România, pentru suma de 47,77 de milioane de lei fără TVA, preţul de pornire fiind de 57,18 milioane de lei fără TVA. „La Ministerul Dezvoltării Regionale ni s-a spus că licitaţia de la Suceava este corectă, este în ordine. I-am rugat să pregătească banii pe care trebuie să îi aibă în prima decadă, până pe 15 septembrie, cel mai târziu, iar municipalitatea să asigure cofinanţarea. Documentaţia este depusă la Ministerul Finanţelor Publice, în luna august urmând a fi aprobată această cofinanţare, astfel încât, în a doua parte a lunii septembrie să avem făcut montajul financiar pentru autobuzele electrice care vor veni” a explicat primarul municipiului Suceava.

Proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul  Suceava” include achiziţionarea autobuzelor; amenajarea sediului Diviziei electrice a TPL, dar şi componenta de echipamente şi soft pentru dispecerat, monitorizare a flotelor şi sistemul de e-tiketing. Totodată, în reabilitare a intrat strada Vasile Pîrvan,  urmând a fi modernizate 54 de staţii de îmbarcare-debarcare a călătorilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: