Banii necheltuiţi cu gazele din Burdujeni-sat sunt daţi la ruta alternativă peste râul Suceava 

Consiliul Local Suceava, întrunit în şedinţă de îndată, a aprobat, miercuri, modificarea hotărârilor anterioare luate în deliberativ, cu privire la utilizarea finanţării nerambursabile contractate de autorităţile municipale în scopul susţinerii financiare a investiţiilor de pe raza urbei reşedinţă de judeţ.

Ion Lungu, şeful executivului, a reliefat că demersul este justificat prin aceea că tranşele din creditul de 25 de milioane de lei luat de la CEC Bank trebuie trase conform angajamentului, în caz contrar existând riscul aplicării penalităţilor contractuale. „Modificăm o hotărâre de consiliu local privind folosirea creditului de 25 de milioane de lei, în sensul că, în fiecare an, trebuie votaţi banii angajaţi până la sfârşitul anului. Raportarea se face până pe data de 15 august, iar dacă sumele promise a se cheltui nu sunt consumate se aplică penalităţi. Sunt câteva obiective la  care nu vom cheltui toţi banii în acest an” a specificat Lungu.

Printre proiectele pentru care nu se va consuma alocarea prevăzută iniţial se numără cel multianual de introducere a gazelor naturale în Burdujeni-sat, suma rămasă urmând a fi distribuită către ruta ocolitoare alternativă peste noul pod de pe râul Suceava spre Salcea.

În 2019, în luna august, din acelaşi credit şi din aceleaşi raţiuni, Primăria şi Consiliul Local introduceau, pe lista cu obiectivele de investiţii iniţiale, finanţări ale intervenţiilor de modernizare-asfaltare de pe străzile Traian Ţăranu şi Micşunelelor; construirea parcării subterane din Piaţa Mică; sistematizarea pe verticală, aleile şi parcările din zona ANL, de pe bulevardul 1 Decembrie 2018; finalizarea lucrărilor de introducere a apei şi canalizării în cartierul Europa, pe Dealul Tărăraşi; continuarea execuţiei de la sala de gimnastică a Colegiului Naţional „Spiru Haret”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: