Finanţele publice execută silit rău-platnicii

>Prin somaţii, popriri şi sechestre pe bunuri, în semestrul întâi al anului, la bugetul statului au intrat peste 46 de milioane de lei

Gradul de realizare a programului de încasări venituri bugetare nete, indicator cumulat pentru primele 6 luni ale anului 2020, a fost de 98,44%, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava. Potrivit unei analize a AJFP, în cel dintâi semestru au fost încasate venituri bugetare de aproximativ 1.199 de milioane de lei, cu 19 milioane lei sub nivelul programat de 1.218 de milioane lei. Conform informării instituţiei finanţelor publice sucevene, pentru primele 4 luni ale anului, planul repartizat de ANAF pentru AJFP Suceava este definitiv, în timp ce pentru lunile mai şi iunie respectiva programare este orientativă şi provizorie. Analiza AJFP relevă că, la sfârşitul lunii iunie, rata de colectare a arieratelor recuperabile de la persoane juridice era de 54,52%, însemnând 339,071 de milioane de lei arierate recuperabile stinse din totalul de 621,873 de milioane de lei arierate recuperabile. În ceea ce priveşte persoanele fizice, la data amintită rata de colectare a arieratelor recuperabile era de 20,41%, reprezentând 13,53 de milioane de lei arierate recuperabile stinse din totalul de 66,309 de milioane de lei arierate recuperabile.

„În perioada 1 ianuarie – 15 martie 2020 s-au făcut toate demersurile legale în vederea recuperării creanţelor fiscale. Prin aplicarea măsurilor de executare silită, respectiv prin somaţii, popriri, popriri la terţi şi sechestre pe bunuri mobile şi pe bunuri imobile, în semestrul întâi al anului în curs s-au încasat 46,30 de milioane de lei” reliefează în analiza citată.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava face cunoscut că, pe 30 iunie 2020, în derulare erau 275 de eşalonări la plata obligaţiilor bugetare restante. Arieratele totale eşalonate la plată, inclusiv dobânzile din perioada eşalonării, totalizau 63,92 de milioane de lei, iar soldul rămas de încasat se ridica la 39,44 de milioane de lei. Gradul de urmărire a condiţiilor în care s-au acordat eşalonările la plată, respectiv de constatare a pierderii valabilităţii acestora, atinsese, la finele primelor 6 luni ale anului 2020, nivelul de 97,50%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: