Gheorghe Flutur:

Când a debutat epidemia s-a căutat un vinovat de serviciu

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la Subiectul Zilei că a fost vinovatul de serviciu la începutul epidemiei de coronavirus şi că acum nu a mai văzut ca preşedinţii de consilii judeţene din judeţe în care se înregistrează multe cazuri să fie luaţi în colimator aşa cum a păţit el.

„În politică nimeni nu-i frate cu tata. Te concurează al tău din partid primul. Iar apoi te concurează vecinul” a spus Flutur, care şi-a amintit că atunci când el era „lat în spital” se cerea închiderea graniţei între Neamţ şi Suceava.

„Nu pot să spun că s-au bucurat, dar au avut, unii, un zâmbet în colţul gurii de pe la Iaşi, de pe la Neamţ pentru ce este la Suceava. Mulţumesc lui Dumnezeu că acum e mai bine” a spus Flutur.

El a arătat că nu a mai văzut situaţii nici la Galaţi, să fie întrebat preşedintele de Consiliu Judeţean ce a făcut şi ce n-a făcut, sau la Argeş, sau la Dâmboviţa, sau chiar la Braşov.

„La Suceava, atunci când am debutat noi, a fost o modă să se caute un vinovat de serviciu. Trebuia să fie cineva, mai ales că lumea era în casă, se consuma internet foarte mult” a adăugat Flutur.

El a amintit că înainte de pandemie, în sondaje, era cotat cu mult peste 50% şi atunci unii au spus că nu se putea altfel.

Flutur a precizat că era acceptabil dacă erau lucruri corecte, dar că au fost făcături.

„Dottore Flutur. Am fost eu să bifez căsuţa? Trebuia să mă treacă preşedinte de Consiliu Judeţean, că nu era prioritate dacă eşti sau nu medic, că asta nu se ştie. Dar uite, domnule, nenorocitul s-a trecut doctor. Dar nu am făcut asta eu. Doamna doctor, cu masca pe figură, a făcut asta şi a recunoscut în scris. A fost o ştire naţională cu care m-au lovit două-trei luni de zile” a amintit preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că după aceea era prezentat ca vinovat pentru că s-a îmbolnăvit şi s-a infectat cu noul coronavirus. „L-am luat pentru că m-am întâlnit zilnic şi de zece ori pe zi cu factori de răspundere de la spital. Am avut necazuri de pe urma coronavirusului. S-au tocat toate astea…” a declarat Flutur.

Preşedintele CJ Suceava este convins că lumea va înţelege că a fost o acţiune mediatică împotriva lui acum când vede că Argeşul trage să ajungă din urmă Suceava, sau Galaţiul, sau celelalte, judeţe. „Bucureştiul ne-a depăşit şi nu a fost luat în colimator cum am fost luat eu. Îmi duc crucea” a spus Flutur.

El mai crede că retragerea decoraţiei acordată de preşedintele Klaus Iohannis SJU Suceava a fost făcută pentru că a fost acordată pentru merite medicale, iar din cauză că au fost greşeli medicale, cu aceeaşi unitate de măsură cu care s-a dat, s-a luat.

„Parcă dacă nu retrăgea medalia pleca coronavirusul” a spus Flutur.

El a apreciat că dacă se doreşte îndreptarea lucrurilor, atunci trebuie văzut unde s-a greşit la SJU Suceava.

Flutur a rememorat acea perioadă cu conducere interimară militară care a venit pentru că întreaga conducere a judeţului era în spital, că au rămas doar 10% din medici la muncă, iar în spital era dezastru şi nu avea cine veni să vadă cum se simt pacienţii.

„Am încercat să înţeleg ce s-a întâmplat. Au rămas 10% din medici la muncă acolo. Era dezastru. Eu eram în spital şi nu avea cine veni la mine. Situaţia nu a fost simplă şi mă bucur că astăzi situaţia este mai relaxată. Cel mai mult mă bucur că e o echipă tânără, care şi-a asumat răspunderea ca suceveni, spunând că Suceava nu merită aşa ceva şi trebuie să aducem spitalul la normalitate. Cot la cot cu ei fac aceste demersuri” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că nici nu a avut cum să se apere pentru că boala l-a afectat foarte mult.

„Eu am subestimat coronavirusul. M-am dat băţos. A treia zi de când vorbeam cu presa, la televiziuni, am simţit o insuficienţă la plămâni şi mi s-a spus să nu mai forţez plămânul pentru că luptă cu boala. Nu puteam vorbi. Nu puteam să mă apăr. Eram eu vinovat că nu puteam să mă apăr?” a întrebat Flutur, care a menţionat că după ce şi-a revenit a făcut declaraţii şi a dat explicaţii, dar că deja era pusă ştampila.

„Valul de pumni în cap pe care i-am primit a fost uluitor. Mi-am revenit şi le transmit sucevenilor să conteze pe mine. Am văzut şi eu ce au văzut mulţi bolnavi, dar sunt apt de muncă” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: