ÎPS Calinic Botoşăneanul avertizează:

Preoţii şi călugării să nu se implice în afaceri ilegale cu lemn, trafic de ţigări şi în administrarea de cimitire private

Într-o adresă trimisă către toate bisericile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic Botoşăneanul îi avertizează pe preoţi şi călugări că este interzisă implicarea lor în activităţi ilegale cu ţigări, lemn sau administrarea de cimitire private.

Potrivit unui document obţinut de G4media.ro, arhiepiscopul Calinic Botoşăneanul arată, în adresa trimisă pe 31 iulie, că avertizarea către preoţi vine după ce a primit sesizări privind implicarea în activităţi ilegale.

„În urma mai multor sesizări, atenţionăm asupra faptului că nicio unitate de cult şi niciun cleric slujitor al Sfântului Altar nu pot practica, promova şi susţine activităţi ilegale de tipul trafic de ţigări, cimitire private, exploatare şi distribuire ilegală de material lemnos” se arată în adresa transmisă celor cinci protopopiate din eparhie.

Prin aceeaşi adresă, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor le cere unităţilor de cult – biserici şi mănăstiri – să cumpere lumânări doar de la fabrica Arhiepiscopiei, conform regulilor stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe.

ÎPS Calinic Botoşăneanul a fost întronizat recent arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, post ce a rămas vacant după moartea ÎPS Pimen Suceveanul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Frumos din partea sfintiei sale! Poate fi urmat si de alte fete bisericesti!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: