În 4 ani 

Trei sute de kilometri de drumuri judeţene au fost asfaltate

>„Avem motoarele turate la maxim şi nu ne oprim aici” precizează Gheorghe Flutur

„Vremea este bună, constructorii se ţin de treabă, sunt în grafic, aşa că, în judeţ, în aceste zile, se lucrează pe mai multe şantiere de modernizare a drumurilor judeţene”. Afirmaţia îi aparţine lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, după ce a inspectat şantierele de modernizare a drumurilor judeţene de la Cornu Luncii, cât şi a celor de pe Axa Suceava-Iaşi.

Potrivit acestuia, constructorii au intrat pe unul dintre cele mai importante drumuri, cel de pe Axa Suceava-Iaşi, respectiv pe tronsonul Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Liteni – Dolhasca, lucrându-se deja şi în zona Dolhasca. În Cornu Luncii  se asfaltează pe porţiunea dintre drumul naţional DN 2E şi Mălini, pe care se aplică două straturi, inclusiv plasă de geotextil antifisură. Tot pe acest drum, continuă intervenţiile de asfaltare pe tronsonul de la Cornu Luncii înspre Horodniceni, modernizarea făcându-se şi înspre Mălini – Slatina.

Gheorghe Flutur precizează că pentru 2021 este pregătită modernizarea cu finanţare europeană a întregii rute Fălticeni-Pocoleni – Horodniceni – Cornu Luncii – Baia, cât şi a drumului Mălini – Slatina – Valea Moldovei – Capu Câmpului – Gura Humorului. El menţionează că acestea au importanţă deosebită pentru turism, întrucât fac legătura  dintre zona Fălticeni – Gura Humorului şi judeţul Neamţ „pe unul dintre cele mai frumoase trasee turistice”.

La Cornu Luncii, Flutur a discutat cu specialiştii şi despre reabilitarea podului de peste râul Moldova, la Cornu Luncii-Mălini. Finalizate au fost lucrările de peste Moldova de la Voroneţ, urmând cele de   la podul amintit. Totodată, în judeţ au loc intervenţii în Rădăuţi, Frătăuţii Vechi, Frătăuţii Noi, Bilca, Vicovu de Sus. Se lucrează şi la Şaru Dornei, Panaci-Glodu, la drumul înspre Rarău, pe la Izvorul Alb, la Boroaia, Hârtop, Vultureşti şi Valea Glodului. „În aceşti 4 ani de mandat s-au asfaltat peste 300 km de drumuri judeţene, astfel încât, în cea mai mare parte, acestea încep să capete cu adevărat contur de drumuri modernizate. Avem motoarele turate la maxim şi nu ne oprim aici. Am mai depus la ADR Nord-Est încă 5 proiecte de modernizare pentru drumuri  judeţene, pe care dorim să le finalizăm în următorii 4 ani” a explicat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: