Handbal masculin

Startul sezonului oficial va fi amânat cu cel puţin trei săptămâni

Pandemia cauzată de coronavirus a dat peste cap întreg sportul mondial, deci implicit şi pe cel din Suceava. Singura echipă suceveană care mai are un cuvânt de spus în sezonul competiţional trecut este cea de handbal masculin, CSU din Suceava. Formaţia pregătită de Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei ar trebui să dispute un turneu de baraj pentru promovarea în Liga Naţională alături de Magnum Botoşani, CSM Alexandria şi Unirea Sânicolau Mare.

Deocamdată, în situaţia medicală din contextul pandemiei de Covid-19, hand-baliştii se pot pregăti în sală doar în grupuri de câte zece jucători şi nu se pot desfăşura cum trebuie. Regulamentul FRH, pentru situaţii de urgenţă, spune că reprogramarea meciurilor la toate categoriile competiţionale se poate face începând cu 21 de zile de la momentul reînceperii antrenamentelor specifice în sală, în cazul în care competiţiile au fost întrerupte pentru o perioadă mai mare de o lună şi sportivii s-au putut pregăti în spaţii deschise cu minim 10 zile înainte de intrarea în sală.

Toată suflarea handbalistică aşteaptă data de 15 august pentru a putea relua pregătirea în condiţii optime. Cum începutul noului sezon competiţional al Ligii Naţionale era pe 19 august, se pare că debutul de campionat va fi întârziat cu cel puţin trei săptămâni. Deşi se doreşte realizarea tuturor lucrurilor pe teren, este greu de crezut că va mai fi timp şi pentru turneul de baraj pentru promovarea în primul eşalon valoric din handbal, competiţie care va dura cel puţin o săptămână, în condiţiile în care fiecare echipă ar trebui să joace trei meciuri.

„Nu ştim absolut nicio dată în care am putea juca la turneul de baraj şi nici când vom putea să ne pregătim normal în sală şi să ne antrenăm ca o echipă. Nu mai spun că ar trebui disputate şi ceva partide amicale de pregătire.

Se pare că mâine, preşedintele FRH, Alexandru Dedu, se va întâlni cu ministrul Ionuţ Stroe, care va avea şi el o discuţie cu autorităţile din sănătate.

Noi ne pregătim în continuare potrivit normelor sanitare şi aşteptăm un restart în timp util”, a declarat antrenorul echipei CSU din Suceava, Adrian Chiruţ.

Dacă timpul va presa debutul de campionat, la fel ca şi participarea echipelor româneşti în cupele europene, este posibil ca promovarea să fie făcută după sistemul norvegian, CSU din Suceava şi Magnum Botoşani fiind grupările cu cel mai bun coeficient şi care vor juca, probabil, în sezonul viitor în Liga Naţională.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: