Salariile sucevenilor au scăzut cu 4%

> În mai 2020, câştigul salarial mediu net a înregistrat o scădere cu 102 lei faţă de aceeaşi lună din anul trecut

În judeţul Suceava, în luna mai a acestui an, câştigul salarial mediu net a fost de 2.421 de lei de persoană, se arată în Buletinul statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în care se precizează că acesta este cu 95 lei mai mare faţă de cel din aprilie, reprezentând o creştere de 4,1%. Conform sursei citate, pe sectoare de activitate, comparativ cu luna aprilie 2020, câştigul salarial mediu net a crescut cu 5,5% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură; cu 6,1% la salariaţii din sectorul industrie şi construcţii, cât şi cu 3,4%

în servicii. Pe de altă parte, în comparaţie cu luna mai a anului 2019, câştigul salarial mediu net a înregistrat o scădere de 102 de lei, adică de 4%.  Repartizat pe sectoare de activitate, în raport cu luna mai a anului precedent, câştigul salarial mediu net a scăzut cu 9,9% în agricultură, vânătoare, servicii anexe, silvicultură şi piscicultură; cu 8,4% în servicii, dar a crescut cu 3,6% în industrie şi construcţii. În conformitate cu Buletinul statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, câştigul salarial mediu net înregistrat la nivel naţional, în luna mai 2020, a fost de 3.179 de lei de persoană. În mai 2020, în judeţul Suceava, indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial mediu net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 104%, comparativ cu luna precedentă, şi de 93,8% în raport cu luna mai 2019. La nivel naţional, indicele câştigului salarial real, în luna mai 2020, a fost de 99,9% faţă de luna anterioară, în timp ce, comparativ cu luna mai 2019, acesta a avut nivelul de 100,2%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: