Peste 3.000 de tineri au ales să-şi facă studiile la USV

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a anunţat că în sesiunea de admitere din acest an, programele de studii ale USV au fost alese de 3061 de candidaţi.

Concret, numărul de candidaţi înmatriculaţi la programele de licenţă (învăţământ cu frecvenţă, studenţi români) este cu 13% mai mare faţă de admiterea din iulie 2019 şi cu 32% mai mare faţă de admiterea din iulie 2018.

Universitatea suceveană susţine că eforturile făcute constant în direcţia diversificării programelor de studii, a atragerii unei resurse umane competente şi a dezvoltării bazei materiale s-au concretizat în creşterea atractivităţii ofertei educaţionale a USV.

USV precizează că, de fapt, 2020 este al cincilea an consecutiv de creştere a numărului de studenţi la USV. Celor 1990 de candidaţi români înmatriculaţi la programele de licenţă şi celor 797 înmatriculaţi la masterat li se adaugă, ca în ultimii ani, un număr consistent de candidaţi români de pretutindeni şi cetăţeni străini, 200, la ciclul de licenţă, şi 74, la programele de masterat.

„Îmbucurător este faptul că, la mai multe programe de studiu, toate locurile scoase la concurs, însemnând întreaga capacitate ARACIS plus 10% locuri destinate candidaţilor cu domiciliul în străinătate,  au fost ocupate din această sesiune. Este vorba despre programele de licenţă: Poliţie locală, Drept, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Asistenţă medicală generală, Educaţie fizică şi sport, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, Psihologie şi Administraţie publică (ID) şi despre programele de masterat: Management şi administraţie europeană, Kinetoprofilaxie, recuperare şi modelare corporală, Managementul instituţiilor educaţionale şi Consiliere şcolară şi educaţie emoţională” precizează comunicatul USV.

Sursa mai menţionează că următoarea sesiune de admitere se va desfăşura în perioada 7-15 septembrie, pentru locurile rămase disponibile la licenţă, masterat şi doctorat.

Pentru cele 14 domenii de doctorat care organizează concursul de admitere în sesiunea septembrie, perioada de înscriere va fi 7 – 11 septembrie. Oferta USV pentru viitoarea sesiune de admitere conţine un total de 33 de locuri (dintre care 17 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 16 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă).

Alte 11 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni (7 dintre acestea fiind cu bursă), la care se mai adaugă 79 de locuri cu taxă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: