La cererea IŞJ

Palatul Copiilor şi Grupul Şcolar Sportiv trec la Primărie

> „Din păcate, acestea nu au bani şi vin la noi să le susţinem” a declarat primarul Ion Lungu, precizând că s-ar impune transferarea în subordinea autorităţilor locale 

Inspectoratul Şcolar Judeţean cere Primăriei municipiului Suceava să preia Palatul Copiilor şi Grupul Şcolar Sportiv din reşedinţa de judeţ, acesta din urmă funcţionând pe lângă Liceul cu Program Sportiv. Potrivit primarului Ion Lungu, în şedinţa ordinară a lunii iulie, legislativul municipal chiar şi-a dat acordul prealabil pentru efectuarea transferului. „Am primit o solicitare, încercăm să o luăm de bună şi să fim optimişti. În acest sens, am avut pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului Local şi un proiect care a fost aprobat” precizează Lungu.

În iulie 2018, deliberativul şi-a exprimat intenţia de a prelua în administrare activele Clubului Sportiv Municipal Suceava. Aceasta  după ce Asociaţia Municipiilor din România a pus problema descentralizării, inclusiv cea a activelor cluburilor sportive. Măsura a  avut în vedere că multe dintre acestea nu arată tocmai bine şi că o dată cu perfectarea transferului, autorităţile locale vor putea cheltui pentru readucerea lor la o stare corespunzătoare. „Am mai dat o hotărâre de Consiliu Local şi pentru Clubul Sportiv Municipal. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu descentralizarea. Din păcate, toate aceste structuri sportive nu au bani şi vin la  noi să le susţinem. Le sprijinim cât putem, dar, până la urmă, ca să fie lucrurile corecte, este normal să fie în subordinea Primăriei” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: