Pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus

În judeţul Suceava au fost testate până acum 33.000 de persoane

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, vineri, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că în judeţul Suceava capacitatea de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2 este mare, comparativ cu a altor judeţe din ţară.

Moldovan a spus că a discutat cu directorul DSP Suceava şi că a înţeles că nu a fost dimensionată bine capacitatea de reactivi.

Laboratorul merge în continuare şi este o perioadă în care vor fi recoltate probele care vor fi prelucrate la Iaşi, dar în câteva zile se va reintra în normal.

El a spus că în judeţ au fost testate până acum 33.000 de persoane, în condiţiile în care pentru unele persoane s-au efectuat 3-4-5 teste şi chiar au fost situaţii în care s-au făcut şi 15 teste până la negativare, dar acestea au fost cazuri punctuale.

„Un număr de 3-4 teste la o persoană e ceva obişnuit” a spus prefectul.

El a arătat că în judeţ a crescut capacitatea de testare, ceea ce este un lucru bun.

Prefectul a spus că a discutat cu conducerea Spitalului Judeţean Suceava, care i-a transmis că în câteva zile unitatea va avea şi un aparat cu care se vor putea face teste rapide şi care este necesar pentru ca persoanele care vin în zona tampon să obţină în scurt timp rezultatul, astfel încât să se ştie în ce zonă vor ajunge, Covid sau non-Covid din spital.

Totodată, el a spus că va deveni funcţională în câteva zile şi unitatea mobilă de Terapie Intensivă, ceea ce va permite creşterea capacităţii ATI din spital. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: