Inundaţiile din luna iunie au afectat infrastructura rutieră din 67 de localităţi ale judeţului

Prefectura Suceava a transmis, ieri, statisticile referitoare la inundaţiile ce au avut loc în judeţ de la începutul acestei luni.

Potrivit sursei citate, în perioada 1-29 iunie, la nivelul diferitor localităţi din judeţ au fost emise 86 de avertizări/atenţionări meteo-hidrologice, respectiv: cod galben – 32 avertizări/ atenţionări; cod portocaliu – 45 avertizări/atenţionări; cod roşu – nouă avertizări.

Aproape 250 de intervenţii ale ISU

Aceste fenomene meteo au solicitat 242 de intervenţii ale ISU Suceava, care au constat în monitorizarea evoluţiei fenomenelor, evacuarea apei din curţi, anexe inundate, evacuări de apă din beciuri şi subsoluri, decolmatări fântâni etc.

La rândul său, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava a intervenit, în perioada 24 – 30 iunie, la lucrarea hidrotehnică SGA Suceava „Regularizare râu Suceava la Vicovul de Sus – Frătăuţii Vechi”, pentru obturarea unei breşe din digul de protecţie, iar la lucrarea hidrotehnică „Amenajare râu Moldova pe tronsonul Brăieşti – Băişeşti, com. Cornu Luncii”, pentru obturarea breşei din corpul digului, dar şi pentru protejarea obiectivelor riverane pârâului Suha Mare.

SGA Suceava a mai intervenit, cu resurse umane şi utilaje, în sprijinul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă Ciprian Porumbescu, Capu Câmpului şi Izvoarele Sucevei.

Pagube şi evaluări

Rapoartelor operative privind producerea de pagube la infrastructura rutieră arată că, în intervalul menţionat, în 67 de localităţi din judeţul Suceava inundaţiile au afectat infrastructura rutieră (drumuri, poduri, podeţe etc.).

Astfel, Prefectura Suceava a alcătuit patru comisii mixte, compuse din reprezentanţi ai Prefecturii, ISU Suceava, SGA Suceava şi ai DJDP Suceava. Aceste comisii se ocupă cu evaluarea tuturor pagubelor produse. Până acum, au fost verificate 55 de unităţi administrativ-teritoriale, iar acţiunea a continuat în cursul zilei de ieri cu unităţile administrativ-teritoriale Mănăstirea Humorului, Gura Humorului, Frasin, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Frătăuţii Noi, Frumosu, Marginea, Şaru-Dornei şi CFR Nisipitu, ne-a informat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: