La Concursul internaţional de matematică în limbi străine „Mathématiques sans Frontieres Junior”

Premii pentru elevii Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Falticeni

Aflat la cea de a XVII-a ediţie în România şi la a XXX-a ediţie în lume, Concursul internaţional de matematică în limbi străine (engleză, germană, spaniolă, italiană) a reunit în acest an elevi din şcolile gimnaziale din aproape 40 de ţări, pentru a favoriza interesul pentru studiul matematicii, munca în echipă, participarea tuturor elevilor, iniţiativa elevilor şi comunicarea în limbi străine.

Concursul internaţional de matematică în limbi străine „Mathématiques sans Frontieres Junior” este organizat de Inspection pédagogique régionale de mathématiques din Franţa, în România fiind cuprins în CAEN/2020. Coordonatorul naţional al ediţiei din acest an a fost Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Prof. Elena Paşcovici, consilier educativ la Şcoala „Mihail Sadoveanu”, ne-a informat că decurs de 50 de minute, elevii claselor a V-a au avut de rezolvat şapte exerciţii în limba franceză şi un exerciţiu în limba engleză/germană, iar elevii claselor VI-VIII au avut de rezolvat opt exerciţii în limba franceză şi un exerciţiu în limba engleză/germană.

Şi anul acesta, elevii Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” s-au înscris în competiţie, alături de echipa locală de cadre didactice: Cornelia Olaru, Doina Moisii (matematică), Elena Paşcovici (limba franceză), Cristina Crăciun, Cristina Lencu (limba engleză).

Au participat toate clasele gimnaziale şi au fost obţinute următoarele rezultate: premiul II (clasele V B, VIII A), premiul III (clasele VI A, VI B), menţiune (clasele V A, V C). Elevii claselor V A, V B, VI A, VI B, VIII A au fost coordonaţi la acest concurs de prof. Doina Moisii, iar prof. Cornelia Olaru i-a îndrumat pe elevii clasei V C.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: