La prima probă scrisă a evaluării naţionale au absentat 465 de candidaţi

> Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis şi niciun candidat nu a fost eliminat

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a anunţat că ieri s-a desfăşurat prima probă scrisă a evaluării naţionale pentru 6.871 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţ.

La proba scrisă de limbă şi literatură română au fost prezenţi 6.406 candidaţi; 465 nu s-au prezentat la examen.

„Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Niciun candidat nu a fost eliminat” a precizat ISJ Suceava.

Sursa citată menţionează că subiectul şi baremul de corectare pentru proba de limba şi literatura română au fost publicate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul Subiecte.edu.ro.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie, la matematică.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16 – 19) şi 23 iunie (în intervalul orar 8 – 12).

În cazul depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic şi o declaraţie-tip în care menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: