Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava:

Covid-19 dăunează „acurateţei, completitudinii şi comparabilităţii” statisticilor economice

 >Dificultăţile au survenit ca urmare a suspendării sau închiderii, „de cele mai multe ori subite, a anumitor unităţi economico-sociale”, precum şi relaxării depunerii documentelor fiscale

Raportările agenţilor economici, prelucrarea datelor şi situaţiile statistice au avut de suferit de pe urma măsurilor impuse pe fondul instituirii stării de urgenţă determinate de criza de sănătate publică provocate de coronavirusul SARS-COV-2, transmite Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Suceava. „În contextul situaţiei cauzate de pandemia Covid-19, datele statistice infraanuale operative pot prezenta un grad de fiabilitate, acurateţe, completitudine şi comparabilitate mai redus, ca rezultat al dificultăţilor apărute în urma aplicării măsurilor economico-sociale determinate de instituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României” se arată în Buletinul statistic lunar, dat publicităţii recent.

Potrivit DJS, datele statistice ar fi fost afectate de suspendarea unor activităţii sau închiderea de firme, cât şi de prelungirii termenelor de transmitere a informaţiilor solicitate de instituţia suceveană, dar şi de cele fiscale abilitate. „Dificultăţile au fost determinate, în principal, de accesul dificil la documentele financiar-contabile, provocat de închiderea, de cele mai multe ori subită, a anumitor unităţi economico-sociale, de nefinalizarea la timp a acestor documente, de relaxarea termenelor legale de depunere a documentelor fiscale la instituţiile cu atribuţii în domeniu, de suspendarea temporară a activităţii unui număr semnificativ de unităţi economico-sociale sau chiar de încetarea activităţii unora dintre acestea” se arată în Buletinul statistic lunar aferent lunii martie 2020 al DJS Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: