Întreţinere şi reparare pe termen scurt a sistemului de iluminat public din Suceava

> Loial Impex va face aceste lucrări până la finalizarea procedurii de concesionare pe 5 ani, primarul Ion Lungu considerând că „este bine să nu mai organizăm licitaţie în fiecare an” >Valoarea noului contract de modernizare, extindere a reţelelor, amenajare şi gestionare a iluminatului festiv este de peste 11,57 de milioane de lei

Primăria Municipiului Suceava a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru întreţinerea şi repararea sistemului de iluminat public din reşedinţa de judeţ. În competiţie s-au înscris trei firme, respectiv Loial Impex, Euro Audit Service şi asocierea Energo Construct&Bucovina Energo Consult. Potrivit primarului Ion Lungu, pe primul loc s-a clasat Loial Impex cu 100 de puncte, urmată de Euro Audit Service cu 96,25 puncte şi Energo Construct&Bucovina Energo Consult cu 45,02 puncte. „Primăria Municipiului Suceava are în lucru o licitaţie de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat public. Sunt depuse mai multe oferte, se lucrează, se evaluează, dar este mult de lucru. Până una alta, am derulat o licitaţie pentru asigurarea întreţinerii şi reparării echipamentelor electrice. Ca atare, până se comunică şi până când vom avea un câştigător la delegarea de gestiune, de întreţinerea echipamentelor electrice se ocupă firma Loial Impex” reliefează Ion Lungu. Primăria Suceava are în derulare licitaţia pentru delegarea prin concesionare a serviciului de iluminat public, deliberativul municipal sucevean aprobând caietul de sarcini şi contractul de delegare încă din august 2019. Aceasta după ce Camera de Conturi Suceava atenţiona Primăria şi Consiliul Local că trebuie să urgenteze procedura, autorităţile locale motivând întârzierea prin aceea că „sistemul a trecut prin modernizări”. Contractul are o durată de 5 ani de zile, Ion Lungu crezând că „este bine să nu mai organizăm licitaţie în fiecare an, ci să avem un operator care să se ocupe de instalaţiile modernizate”. Oferte financiare au avansat patru asocieri de firme din judeţ şi din ţară. Valoarea contractului este 11,57 de milioane de lei, acesta prevăzând inclusiv modernizarea şi extinderea reţelelor electrice, dar şi realizarea şi gestionarea iluminatului ornamental festiv din toate cartierele municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: