De ce Spitalul Judeţean Suceava a fost transformat în spital Covid?

„Am adresat domnului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru o întrebare cu privire la transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava în spital Covid” a transmis, printr-un comunicat, dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava, arătând că, în cadrul întrebării, a solicitat ministrului Sănătăţii să precizeze care au fost factorii ce au determinat transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cu o capacitate de 1200 de paturi, în spital Covid.

„De asemenea, în condiţiile închiderii majorităţii secţiilor din Spitalul Judeţean Suceava, care avea un grad de ocupare sub 400 de paturi cu pacienţi covid asimptomatici şi pacienţi non-covid, am solicitat domnului ministru Tătaru să ofere informaţii precise când va redeveni Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava ceea ce a fost înainte de pandemie şi care sunt măsurile pe care le va lua Ministerul Sănătăţii privind redeschiderea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava pentru pacienţii non-covid?” informează dr. Maricela Cobuz.

În urma transformării Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în spital Covid, a fost „blocat” sistemul de sănătate în judeţul Suceava, consideră deputatul PSD de Suceava.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava deservea, înainte de pandemia cu virusul Covid-19, o populaţie a judeţului Suceava de aproximativ 600.000 de persoane. Pacienţii cu afecţiuni ce nu au putut fi amânate au fost nevoiţi să apeleze la serviciile medicale private, care de cele mai multe ori sunt costisitoare şi greu de suportat. De asemenea, există foarte multe patologii la fel de importante precum cele de urgenţă, care necesită internare şi tratament în spital” este de părere dr. Maricela Cobuz. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: