Înscrierea la evaluarea naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a început ieri

> Absolvenţii de gimnaziu se pot înscrie până pe 5 iunie, inclusiv

Absolvenţii claselor a VIII-a se pot înscrie până vineri, inclusiv, la evaluarea naţională.

Conform Calendarului de desfăşurare a evaluării naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a, prima probă a acestui examen este prevăzută pentru data de 15 iunie, respectiv proba scrisă la limba şi literatura română, următoarea probă va fi pe 17 iunie – proba scrisă la matematică, iar pe 18 iunie este prevăzută proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi afişate în data de 22 iunie, până la ora 14, iar depunerea contestaţiilor este prevăzută pentru data de 22 iunie, în intervalul orar 16 – 19, şi pentru data de 23 iunie, în intervalul orar 8-12. Rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi afişate pe 27 iunie.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a informat recent, printr-un comunicat de presă, că elevii aflaţi în izolare/ confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, elaborate de MEC.

„Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Evaluării Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/ probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a” preciza MEC.

Programele pentru disciplinele de examen, valabile pentru acest an, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. 4.115/2020, din structura acestora fiind eliminate conţinuturile aferente semestrului al II-lea al acestui an şcolar.

Potrivit MEC, contestaţiile pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora, precizează MEC.

La probele scrise ale evaluării naţionale, supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de minim un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cezar Anuţei, ne-a declarat că, la începutul anului şcolar 2019-2020, în judeţ erau înscrişi 7203 elevi în clasa a VIII-a. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: