Reprezentanţi ai MTS au discutat cu Gheorghe Flutur despre paşii necesari pentru înfiinţarea centrului de tineret şi taberei şcolare de la Frasin

> Se are în vedere şi transformarea Hergheliei Lucina în atracţie turistică

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, vineri, la Frasin, în Tabăra Bucşoaia, cu secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului Andra Costache, subsecretarul de stat de la acelaşi minister Radu Lebădă şi cu primarul oraşului Frasin, Marinel Balan, pentru a discuta la faţa locului referitor la paşii care trebuie urmaţi pentru noua investiţie de aici.

La Bucşoaia urmează a fi construită o tabără, un centru de tineret la standarde europene, pe o suprafaţă de 13,8 ha.

În prima fază, Ministerul Tineretului şi Sportului va iniţia un proiect de hotărâre de guvern prin care acest obiectiv sa treacă în domeniul public al statului şi în administrarea MTS.

Urmează ca Ministerul Tineretului şi Sportului să depună la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei un proiect de finanţare a unui „centru de tineret şi tabără şcolară”, cu respectarea criteriilor şi a condiţiilor UE pentru dotare şi asigurare servicii de cazare, recreere şi sport. Sunt avute în vedere mai multe variante de finanţare cu fonduri europene, atât în actualul cadru financiar multianual, pentru că mai sunt fonduri, cât şi în cel care va urma, 2021-2027.

„În ceea ce ne priveşte, şi noi şi Primăria Frasin am pregătit tot ce este nevoie pentru a demara această procedură şi suntem pregătiţi să asigurăm şi pe mai departe tot sprijinul. Centrul este gândit să funcţioneze la capacitate maximă, 500 locuri, pe durata întregului an calendaristic, atât prin asigurarea serviciilor specifice taberelor, cu pondere importantă în perioada vacanţelor şcolare, dar şi prin asigurarea cadrului de pregătire şi pentru practicarea mai multor sporturi – activităţi desfăşurate pe perioada întregului an” a spus Gheorghe Flutur.

El a menţionat că, în acest centru, copiii vor putea fi antrenaţi şi în diverse activităţi recreative specifice zonei Bucovinei, cum ar fi prelucrarea lemnului, încondeierea ouălor, gastronomie, precum şi drumeţii, echitaţie, plutărit, recoltarea fructelor de pădure.

„Interesant este faptul că, la un moment dat, în aceeaşi perioadă, multe familii se pot regăsi cu toţii în Bucovina, copiii în această tabără, iar părinţii la pensiunile din zonă. Se are în vedere includerea acestei tabere în viitoarea staţiune turistică «Bucovina», unde gândim ca element de infrastructură un tren pe ruta Suceava – Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, care să oprească şi în Bucşoaia, pentru cei din tabără” a explicat preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că îşi doreşte foarte mult să existe în inima judeţului această tabără modernă, acest centru de tineret, care poate să devină şi un important punct de atracţie turistică naţional, alături de celelalte destinaţii din Bucovina.

Tot vineri, împreună cu reprezentanţii MTS, Flutur a mers la stadionul din Frasin, arătând că se doreşte identificarea de resurse pentru reabilitarea acestor baze sportive prin fonduri europene, având în vedere posibilităţile financiare reduse pe care localităţile ar putea să le aloce acestor investiţii.

De la Frasin, delegaţia de la MTS a plecat la Lucina, unde se doreşte iniţierea unui proiect prin care herghelia de aici să se transforme într-o atracţie turistică. „Este unul dintre proiectele de încurajare a turismului montan în Bucovina” a conchis Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: