Viceprimarul PNL Lucian Harşovschi:

Dezinfecţia stradală nu a dus la poluarea râului Suceava, iar tunelurile de dezinfecţie sunt recomandate de Ministerul Sănătăţii

> În această perioadă am făcut tot ceea am putut pentru a proteja sănătatea, a precizat viceprimarul

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că toate măsurile adoptate de municipalitatea suceveană în ultima perioadă au ca scop protejarea sănătăţii sucevenilor şi că echipa din Primăria Suceava a lucrat pentru depăşirea acestei crize sanitare.

„Am avut o situaţie de pandemie şi încă o mai avem. Peste tot vedeam cum se dezinfectează străzile în Turcia, în China, dar şi cu acel nebulizator în aer. Primăria Municipiului Suceava tot ceea ce a făcut a făcut în baza legislaţiei în vigoare pentru protejarea sucevenilor din punct de vedere medical şi chiar mental. Am muncit în perioada asta cu toţii” a precizat viceprimarul.

El a spus că a fost permanent şi la Primărie, şi pe străzi „când alţii erau fugiţi”, subliniind că s-au făcut dezinfecţii în scările de bloc, pe străzi, pe trotuare şi s-a aplicat legislaţia în vigoare.

Harşovschi a anunţat că acele tuneluri de dezinfecţie care sunt blamate vor fi montate la unităţile şcolare şi a subliniat că, potrivit unui ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, aceste tuneluri fac parte din măsurile suplimentare care pot fi adoptate de şcoli cu ajutorul administraţiei publice locale.

El a subliniat că toată lumea s-a lovit de o pandemie despre care nu a ştiut nimeni nimic şi că au existat discuţii despre modul de acţiune contra acesteia în toate ţările.

„Sucevenii au fost responsabili şi aşa am reuşit să-i ţinem sănătoşi. Am făcut acele dezinfecţii care ne-au ajutat. S-au spălat străzi, s-au spălat trotuare, s-a făcut dezinfecţia în scările de bloc. Vom aplica măsurile în continuare şi nu vom face rabat în a proteja sănătatea sucevenilor” a spus viceprimarul.

El a explicat că nu Primăria Suceava avizează substanţele şi că sunt folosite doar cele avizate de Ministerul Sănătăţii.

Totodată, el a respins informaţiile că s-ar fi poluat râul Suceava din cauza substanţelor de dezinfecţie folosite.

„Nu s-a poluat apa Sucevei. Substanţele nu sunt toxice din punct de vedere al legislaţiei în vigoare şi nu au ajuns în apa Sucevei” a arătat Harşovschi.

El a subliniat că echipa Primăriei Suceava a acţionat pe mai multe planuri pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus şi a sprijinit inclusiv Spitalul Judeţean Suceava.

„A fost această nebunie cu starea de urgenţă. Toată lumea făcea donaţii la spital, se implicau şi le-am mulţumit foarte frumos. Domnul primar Lungu şi această echipă, cu sprijinul colegilor de la achiziţii, a reuşit să aducă în timp util un aparat RT-PCR pentru testări, iar alţii nu au adus nici acum” a spus Harşovschi.

El a arătat că au fost aduse şi zece ventilatoare mecanice, în urma unei achiziţii curajoase.

Harşovschi a subliniat că toate achiziţiile din perioada stării de urgenţă s-au făcut legal şi că urmează să fie verificate de Curtea de Conturi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: