Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu susţine că Gheorghe Flutur era îndreptăţit să se testeze pentru infecţia cu SARS-CoV-2

> Potrivit lui, dintre parlamentari doar senatorul Ioan Stan ar fi trebuit testat

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, ministru al Culturii, a transmis un comunicat de presă în care a acuzat modul în care parlamentari de Suceava s-au testat pentru noul coronavirus în data de 13 martie, arătând că Gheorghe Flutur era unul dintre cei îndreptăţiţi să se testeze, în timp ce parlamentarii nu.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Bogdan Gheorghiu. (N.B.)

Atacurile meschine la adresa liderului judeţean Gheorghe Flutur urmează, se pare, o buclă temporală care nu are nimic de-a face cu esenţa spirituală, morală sau socială a Bucovinei. Dacă în Săptămâna Patimilor am fost bombardaţi de campanii de denigrare absolut mincinoase la adresa lui Gheorghe Flutur şi a familii sale, în preajma Înălţării Domnului continuă tirada de minciuni care, încercând să lovească un lider politic, nu fac altceva decât să creeze victime colaterale.

Domnul Ioan Stan şi compania selectă, pentru a justifica faptul că au încălcat toate protocoalele medicale în ziua de 13 martie 2020, prezentându-se la Spitalul Judeţean Suceava pentru efectuarea testului Covid, se raportează în mod penibil la situaţia preşedintelui Flutur. Din fericire pentru domniile lor – şi le urăm sănătate în continuare –, aceştia au fost perfect sănătoşi, spre deosebire de Gheorghe Flutur, care a trecut prin boală şi convalescenţă. Întrebarea este: de ce, în loc să mergeţi la spital, nu aţi mers la DSP şi aţi dat dovadă de inconştienţă, putând fi un motor al transmiterii comunitare a acestui virus?

În absolut toate ţările civilizate, cei care ocupă funcţii de decizie trebuie şi sunt testaţi cu prioritate, deoarece starea sănătăţii unei persoane cu răspundere influenţează activitatea sa în slujba şi bunul mers al comunităţii.

Până la urmă, domnul Stan, în calitate de contact direct, se pare că se încadra în criteriile de eligibilitate pentru testare, dar ceilalţi, ca prezumtivi contacţi secundari, în niciun caz nu aveau ce să caute acolo. Repet, din fericire au avut rezultat negative şi o perioadă de 14 zile de izolare, perioadă pe care au folosit-o din plin pentru uneltiri politice şi atacuri mincinoase.

Dar în încercarea de a lovi în Gheorghe Flutur, la care s-au aliniat cuminţi toţi opozanţii politici şi au comandat campanii de presă pentru distrugerea imaginii acestuia, au lovit în Suceava, în Bucovina, în oameni şi în medicii de la Spitalul Judeţean Suceava.

Domnilor, personalul medical de la SJU a trecut prin cea mai grea perioadă, nu era nevoie şi de presiuni politice cu iz de campanie electorală. Un raţionament elementar, dublat de niţel bun-simţ, v-ar fi făcut să vedeţi faptul că mica echipă de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean a gestionat aproximativ 2500 de cazuri de persoane infectate cu acest tip de coronavirus, de aproape trei ori mai mult decât numărul de pacienţi gestionaţi de spitalul Matei Balş din Bucureşti, având mult mai multe resurse umane şi materiale. Acest atac politic loveşte în aceşti oameni, loveşte în cei pe care i-aţi lipsit de serviciile medicale şi aşa limitate de la Suceava.

Nici nu vreau să mă gândesc cât de riguroşi au fost domnii demnitari de la PSD, când, prin discursurile lor din ultima perioadă, au vrut divizarea bucovinenilor prin încercarea continuă şi constantă de a-l decredibiliza pe omul care, de-a lungul timpului, a luptat şi luptă în continuare pentru interesele Sucevei, Gheorghe Flutur.

Testul Covid a generat un rezultat deja cunoscut în cazul domnului senator Ioan Stan, al domnului senator Virginel Iordache şi mai ales al domnului deputat Ştefan Alexandru Băişanu: NEGATIV pentru virusul pandemic şi POZITIV pentru demagogie, laşitate, individualism şi indiferenţă pentru comunitatea pe care o reprezintă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: