Sâmbătă dimineaţa

Bazarul Suceava s-a redeschis

> Comercianţii erau încrezători, dar clienţii, puţini

Bazarul Suceava s-a redeschis, sâmbătă dimineaţa, după o perioadă de inactivitate pe perioada stării de urgenţă şi, parţial, a stării de alertă.

Încă de la intrarea în acest complex comercial clienţii sunt verificaţi dacă au măşti, li se măsoară temperatura cu un termometru electronic non-contact, iar apoi trec printr-un tunel de dezinfecţie.

Respectarea măsurilor de protecţie este urmărită în tot bazarul de echipe de poliţie locală care patrulează permanent.

Comercianţii şi-au redeschis chioşcurile şi se aşteaptă la reluarea activităţii normale, dar sâmbătă încă erau multe chioşcuri închise, semn că proprietarii încă nu sunt convinşi că este cazul să revină.

La prima oră, numărul clienţilor era modest, iar vânzătorii nu au expus toate mărfurile.

Unii dintre comercianţi au spus că mărfurile etalate sunt din stocurile făcute înainte de epidemie, mai ales că nu au putut aduce marfă nouă din cauza restricţiilor de circulaţie între state.

Majoritatea comercianţilor care au redeschis se arătau încrezători că activitatea din bazar va reveni, în scurt timp, la situaţia dinaintea pandemiei.

Ei spun că altă soluţie nici nu au, pentru că la vârsta lor nu pot fi angajaţi în alte locuri. Important pentru ei este să reuşească să obţină profit, din care să-şi asigure un salariu şi plata chiriei către municipalitate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: