Centrul de Transfuzie Sanguină are nevoie de personal suplimentar pentru a preleva plasmă de convalescent Covid-19 prin plasmafereză

> Până în prezent, şapte suceveni au donat plasmă prin metoda clasică

 Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava nu are posibilitatea să recolteze plasmă de convalescent prin plasmafereză din cauză că nu are personal suficient şi a făcut deja demersuri în vederea suplimentării personalului şi pentru identificarea de soluţii financiare pentru amenajarea unui spaţiu şi asigurarea materialelor suplimentare necesare.

Până în prezent, la acest centru recoltarea de plasmă se face prin donare standard, iar şapte persoane au donat deja plasmă de convalescent Covid-19. Alte persoane sunt programate în zilele viitoare.

Prefectura Suceava a anunţat, joi, că în cadrul unei şedinţe tehnice directorul centrului, Maria Antoaneta Pilat, a prezentat modalitatea de recoltare de sânge şi de plasmă de convalescent Covid-19, arătând că recoltarea de plasmă se face prin donare standard. Şi a menţionat că de săptămâna următoare vor fi disponibile primele unităţi de plasmă de convalescent Covid-19 pentru pacienţii din Suceava.

Pilat a spus că, în ceea ce priveşte modalitatea recoltării de plasmă prin plasmafereză, analiza conducerii centrului arată că este necesară asigurarea unor condiţii suplimentare de logistică şi personal.

În acest context, autorităţile publice sanitare şi administrative sucevene vor întreprinde demersurile necesare pentru suplimentarea personalului cu un post de medic şi unul de asistent pentru sectorul de plasmafereză, precum şi de identificare a unor soluţii legate de atragerea de fonduri pentru amenajarea unei locaţii şi asigurarea unor echipamente suplimentare necesare acestei operaţiuni.

Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava a înaintat o astfel de cerere Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională Bucureşti, iar autorităţile publice judeţene susţin demersurile efectuate.

Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava continuă campania de recoltare de plasmă convalescent Covid-19 prin metoda standard şi face apel la cetăţenii infectaţi şi vindecaţi, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru donare, să vină la centru pentru a dona plasmă şi sânge. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: