Senatorul PNL Constantin-Daniel Cadariu:

Le mulţumesc sucevenilor pentru atitudinea şi comportamentul lor exemplar din această perioadă a pandemiei

…Care permite revenirea în proporţie de 70% a activităţii în Spitalul Judeţean Suceava

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a apreciat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că reluarea activităţii medicale în secţii cu specializări medicale unice în judeţ este vitală pentru sănătatea sucevenilor.

 „Este o dovadă în plus că prin unitatea de reacţie a personalului medical din toate unităţile medicale din judeţ, a celor de la Ambulanţă, de la ISU, DSP, Instituţia Prefectului şi prin implicarea conducerii Consiliului Judeţean Suceava, este înfăptuit un lucru mult aşteptat de cetăţeni. Şi nu trebuie uitaţi în niciun caz cei care activează în administraţiile locale, în frunte cu primarii, care şi-au făcut mai mult decât datoria în acţiunile lor de monitorizare şi sprijin a oamenilor aflaţi în izolare sau carantină la domiciliu sau în unităţile de carantinare desemnate, în acţiunile de susţinere a celor în vârstă etc.” a spus senatorul liberal.

El a adăugat că poate că sună banal acum, dar având în vederea amploarea efectelor pandemiei din judeţul nostru, fără conformarea voluntară a marii majorităţi a populaţiei ar fi fost extrem de greu, dacă nu chiar imposibil, de oprit răspândirea exponenţială a virusului într-un răstimp atât de scurt.

„Lăsând la o parte campaniile mediatice mizerabile lansate împotriva Bucovinei, împotriva Sucevei şi a sucevenilor, mai ales în mediul online, dar şi într-o bună parte a presei centrale, nu pot fi uitate încercările cinice ale unora din politica locală de a se «cocoţa» pe suferinţa noastră, a tuturor, pentru interese politice şi electorale. Ruşine lor şi «Dumnezeu să-i ierte!»” a transmis Cadariu.

El a spus că trei au fost etapele principale ale revenirii spre normalitate a situaţiei după momentul de vârf al pandemiei: ridicarea restricţiilor de circulaţie din municipiul Suceava, ieşirea din carantină a celor nouă localităţi şi, acum, reluarea activităţii medicale la Spitalul Judeţean.

 Cadariu face pe scurt filmul evenimentelor.

„În data de 10 aprilie conducerea administraţiei judeţene a revenit din convalescenţa după spitalizarea determinată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Au urmat mai multe acţiuni intense şi coordonate ale instituţiilor cu atribuţii de gestionare a efectelor pandemiei.

 În 5 mai, la ora 18, în urma solicitării formulate de către conducerea Consiliului Judeţean, a fost deschisă circulaţia rutieră şi pietonală în zona Spitalului Judeţean.

 Această hotărâre a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă după consultarea punctelor de vedere pe această temă transmise de Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

După consultările organizate la Consiliul Judeţean cu primarii din cele 9 localităţi carantinate şi în urma solicitărilor argumentate ale acestora, după confirmările DSP şi CJSU, Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a susţinut propunerea de ridicare a carantinei.

 În seara zilei de 13 mai a fost emisă ordonanţa militară cu numărul 12, care a dispus ieşirea de sub carantină a municipiului Suceava şi a zonei limitrofe formată din opt UAT-uri.

 Apoi, după cele două întâlniri, din 25 şi 26 mai, ale CJSU, respectiv şedinţa tehnică la care a participat şi coordonatorul pentru gestionarea Covid al regiunii nord-est, dr. Lucian Indrei, împreună cu conducerea Spitalului Judeţean Suceava şi reprezentanţi DSP Suceava, se va putea reveni, într-o primă etapă, la circa 70% din activitatea Spitalului Judeţean Suceava.

Lupta cu acest virus nu este, din păcate, închisă definitiv în acest moment.

Pentru a ne putea relua cât mai repede stilul normal de viaţă este nevoie în continuare de sacrificiul nostru, al tuturor, pentru a respecta cerinţele şi restricţiile impuse de către autorităţi pe perioada stării de alertă.

Am încredere în concetăţenii mei. Sunt convins că vor fi la fel de responsabili” a încheiat Cadariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: