Canotaj

CSM Suceava mizează pe Florin Arteni Fântânaru pentru calificarea la Olimpiada din 2021

 Secţia de canotaj a Clubului Sportiv Municipal Suceava se pregăteşte să reia antrenamentele la Baza Nautică de la Fălticeni sub coordonarea antrenorului Ioan Despa.

„În mod cert, ne vom strădui să respectăm cu stricteţe normele stabilite de Ministerul Tineretului şi Sportului. Aşteptăm la antrenamente 13 sportivi, în condiţiile în care alţi cinci au fost convocaţi la loturile naţionale de juniori, urmând să se prezinte în cantonamentele de la Orşova, Năvodari şi Iaşi. Este vorba de Georgel Viorel Iacob, Paula Filipovici, Petruţa Popa, Florentina Neculăiasa şi Larisa Bălan”, a declarat Ioan Despa.

În ceea ce îl priveşte pe Florin Arteni Fântânaru, cel mai titrat canotor legitimat la CSM Suceava, acesta se află în pregătire cu lotul olimpic al României, la baza de la Snagov.

Tânărul sportiv sucevean a reluat antrenamentele specifice pe apă pentru Campionatele Europene de Tineret şi de seniori, care au fost reprogramate pentru toamna acestui an, în lunile septembrie şi octombrie. Obiectivul principal al bărcii de 8 plus 1 a României, care-l are în componenţă pe Florin Arteni Fântânaru, îl reprezintă calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfăşura, probabil, în vara anului viitor. „Tricolorii” vor lua startul în ultima rundă de calificări, cel mai probabil în primăvara lui 2021.

Trebuie precizat că pentru cea mai importantă competiţie sportivă din lume au obţinut deja calificarea un număr important de canotori suceveni, care reprezintă, de fapt, grosul lotului olimpic al României, este vorba de Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari cu echipajul de patru rame, Ancuţa Bodnar, cu barca de două vâsle feminin, dublele campioane mondiale la dublu vâsle feminin, categoria uşoară, Livia Cozmiuc şi Gianina Beleagă, Viviana Bejinariu, cu echipajul de patru rame fără cârmaci, Ioan Prundeanu, în proba de dublu vâsle, precum şi Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, la dublu rame. otaj

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: