Guvernul PNL a îngenunchiat sistemul de sănătate din judeţul Suceava

În plină pandemie cu virusul Covid-19, Guvernul PNL a îngenunchiat sistemul de sănătate din judeţul Suceava.

Din cauza transformării Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava în „spital covid”, mii de pacienţi din judeţul Suceava au de suferit din cauza limitării accesului la serviciile medicale. Decizia Ministerului Sănătăţii de a direcţiona toate cazurile de urgenţă către Spitalul Municipal Rădăuţi a aglomerat această unitate medicală, 28 de medici şi asistenţi fiind depistaţi cu virusul Covid-19. Medicii rămaşi în activitate fac cu greu faţă asaltului de pacienţi care ar fi trebuit să fie consultaţi în Spitalul Judeţean.

Transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava în „spital covid” a fost cea mai mare greşeală care se putea face pentru sănătatea sucevenilor. Acest spital, înainte de pandemie, consulta în serviciul UPU peste 300 de pacienţi cu diverse patologii. În situaţia de faţă, foarte mulţi bolnavi nu au mai efectuat controalele necesare patologiilor cronice, fapt ce a dus la agravarea stării de sănătate. Multe secţii din Spitalul Judeţean au fost închise, unităţile medicale preluând doar cazurile grave.

Pandemia nu a adus doar decese ca urmare a infectării cu virusul Covid-19, foarte mulţi suceveni au murit şi din alte cauze medicale. Pacienţii cu hipertensiune arterială, diabet, obezitate, cu boli oncologice, afecţiuni endocrinologice, din sfera ORL, afecţiuni dermatologice, etc. au fost privaţi de consultaţiile necesare din spitale.

Guvernul PNL a uitat cu totul de judeţul Suceava, de Noul Spital din Fălticeni, care putea fi deschis pentru pacienţii cu coronavirus, situaţia Spitalului Judeţean putând fi gestionată într-un alt mod, dar nici măcar nu a fost deschis pentru celelalte categorii de pacienţi. Toate solicitările adresate actualei guvernări au fost în zadar.

Am depus personal un amendament la Legea privind rectificarea bugetară pentru anul acesta privind finanţarea Noului Spital din Fălticeni, la care încă se aşteaptă un răspuns.

Vedem astăzi un haos total în Sistemul de Sănătate din România. Mai mult decât atât, la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ PNL a numit manager un patron de pompe funebre, după ce a declarat că are oameni competenţi care să ocupe funcţii publice.

Preocuparea pentru sănătatea românilor trebuie să fie prioritară pentru orice guvern, lucru care s-a dovedit dificil pentru guvernarea PNL.

Dr. MARICELA COBUZ,

deputat PSD Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: