Preşedintele Gheorghe Flutur şi primarii staţiunilor Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului au discutat despre relansarea turismului în Bucovina

(Foto arhiva)

 > Se are în vedere inclusiv asocierea acestora pentru accesarea de fonduri europene destinate programelor turistice de dezvoltare

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că s-a întâlnit în cursul zilei cu primarii localităţilor-staţiuni turistice Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, iar tema discuţiilor a fost relansarea turismului în Bucovina.

El a menţionat că în legătură cu temele abordate a avut şi o convorbire cu Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, revenind asupra propunerilor transmise zilele trecute privind sprijinirea turismului prin accesarea de fonduri europene.

„Soluţia pentru accesarea de fonduri o reprezintă asocierea. Astfel, cele trei staţiuni se vor putea asocia cu Consiliul Judeţean Suceava şi înfiinţa o staţiune unică: Bucovina” a spus Flutur.

El consideră că unde-s mulţi, puterea creşte, motiv pentru care în perioada următoare crede că ar trebui ca şi alţii să se asocieze.

„Am convenit că cea mai bună abordare în această perioadă este acţiunea. Iar acum acţiune înseamnă să facem investiţii în turism pentru ca atunci când va trece pandemia activitatea în turism să revină la normal” a spus preşedintele administraţiei judeţene.

El a adăugat că autorităţile sucevene se vor putea inspira şi din experienţa altor ţări care au fost şi ele afectate de pandemie, cum ar fi Austria sau Croaţia.

„Zilele următoare ne vom întâlni pentru a redacta un document pe care să-l trimitem la Guvern, prin care vom propune înfiinţarea unui program de tipul polilor de dezvoltare turistică, caz în care cele trei staţiuni ar putea fi eligibile pentru finanţarea diverselor categorii de investiţii” a declarat Flutur.

El a dat ca exemplu finanţarea unei investiţii de transport al turiştilor pe calea ferată între cele trei staţiuni, cu o frecvenţă stabilită în funcţie de sezon, sau introducerea de tichete cu care turistul poate alege servicii oferite de cele trei staţiuni.

„Oferta este extrem de bogată – turism tradiţional, de agrement şi de tratament, agroturism, turismul religios, gastronomic, montan – unde suntem de neegalat în ţară. Avem pârtii, drumuri, poteci, trasee omologate – Via Transilvanica, avem o gastronomie extraordinară, produse tradiţionale şi bio, peisaje unice şi arhitectură veche, obiceiuri şi tradiţii păstrate nealterate peste timp” a mai declarat Flutur.

El a spus că a iniţiat aceste discuţii pe turism şi în perspectiva tot mai apropiată a ridicării carantinei în judeţ.

„Ultimele date şi reacţiile la nivel central mă fac să fiu optimist. În acest timp noi ne pregătim cu proiecte curajoase pentru perioada următoare. Acesta este unul dintre ele” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: