Directorul AJOFM şi-a făcut public numărul de telefon pentru a fi contactată de persoanele care nu şi-au încasat şomajul tehnic

Directorul AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a transmis vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, ca persoanele care nu şi-au primit indemnizaţiile de şomaj tehnic aferente lunii martie să ia legătura cu AJOFM Suceava, pentru că instituţia a făcut toate plăţile către angajatori care, la rândul lor, trebuie să facă plăţile.

Ea a arătat că deja instituţia face plăţile pentru şomajul tehnic aferent lunii aprilie. Au fost înregistrate până acum 3000 de cereri ale unor agenţi economici şi s-au făcut plăţile integral pentru cererile depuse în perioada 1-3 mai şi parţial pentru cele din data de 4 mai, în condiţiile în care termenul este de 15 zile de la înregistrarea cererii.

Adomnicăi a precizat că s-au făcut plăţi pentru circa 600 de angajatori, cu peste 5000 de persoane pentru indemnizaţiile de şomaj tehnic aferent lunii aprilie.

Ea a arătat că se încep şi decontările pentru părinţii care au rămas acasă cu copiii, fiind vorba despre 139 de persoane.

O problemă întâmpinată este cea privind documentele depuse de angajatori, care nu întotdeauna sunt conforme cu cerinţele; punctual, s-a luat legătura cu fiecare în parte, pentru soluţionarea cazurilor ivite.

Mirela Adomnicăi şi-a făcut public numărul de telefon, pentru a fi contactată de persoanele care întâmpină probleme: 0756.317.751.

„Noi am virat în luna aprilie indemnizaţia aferentă lunii martie. Angajatorii aveau obligaţia să achite în aprilie doar indemnizaţia către angajat, iar în ceea ce priveşte contribuţiile, ele trebuie achitate începând din luna mai. Angajatorii aveau în cont mai mult decât plata indemnizaţiei şomerilor, pentru că acolo, practic, erau şi circa 40% contribuţii pe care noi le-am achitat şi care abia acum trebuie plătite. Exista un disponibil în contul angajatorului, arhisuficient pentru a achita indemnizaţia şi mai rămâneau acolo sumele pentru plata contribuţiilor” a precizat Adomnicăi.

Directorul AJOFM Suceava a spus că pentru luna aprilie vor fi peste 20.000 de persoane în şomaj tehnic şi că în conturile instituţiei sunt 50 de milioane de lei, sumă mai mult decât suficientă pentru plata indemnizaţiei.

„Din acest punct de vedere, al sumelor necesare, nu avem nicio problemă” a spus Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: