Cei 25 de preoţi care au intrat în contact cu ÎPS Pimen au rezultate negative la coronavirus

 Cei 25 de preoţi din diferite parohii din judeţ, identificaţi în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de autorităţile sanitare sucevene ca fiind contacţi ai ÎPS Pimen, confirmat cu noul coronavirus, au avut rezultate negative la testarea pentru SARS-CoV-2.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat că, în urma analizelor de laborator, toate testele recoltate de la cei 25 de preoţi au avut rezultat negativ pentru noul coronavirus.

Potrivit DSP Suceava, din cele 37 de probe recoltate de la personalul mănăstirii şi al căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” în cadrul anchetei epidemiologice efectuate în cazul infectării cu SARS-CoV-2 a ÎPS Pimen, şase au avut rezultat pozitiv, iar celelalte au fost negative.

Din cele şase persoane cu rezultat pozitiv la testarea pentru noul coronavirus, cinci fac parte din personalul administrativ al Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, iar a şasea persoană, care a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2 înainte de internarea în spital a ÎPS Pimen, se afla la a doua testare, rezultatul fiind tot pozitiv.

Reamintim că în cursul zilei de 21 aprilie au fost recoltate 22 de probe pentru SARS-CoV-2 de la personalul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” şi alte 15 probe de la personalul Căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, unde sunt îngrijite persoane vârstnice. În data de 22 aprilie au fost testaţi 25 de preoţi de la diferite parohii din judeţ, care au fost identificaţi drept contacţi în cadrul anchetei epidemiologice. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI