Depozitele ilegale de deşeuri, factor de risc în răspândirea coronavirusului

> Primăriile din judeţ sunt obligate să demareze, „în regim de urgenţă”, acţiuni de eliminare a deşeurilor abandonate şi de „identificare a persoanelor responsabile de depozitarea ilegală”

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Suceava va trebui să asigurare salubritatea în localităţi, cât şi eliminarea deşeurilor depozitate pe terenurile aflate în proprietate publică. Aceasta în baza prevederilor Legii nr. 211 din 2011 şi Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1095 din 2005, o adresă în acest sens fiind înaintată de Ministerul Mediului şi Pădurilor către Instituţia Prefectului, document în care se precizează că notificaţi vor fi şi toţi proprietarilor care depozitează neautorizat deşeuri pe terenurile private de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale.

„În contextul epidemiologic actual, prezenţa depozitelor ilegale de deşeuri reprezintă un factor de risc suplimentar în răspândirea coronavirusului Covid-19” se arată în adresa în cauză, în care se cere ca primăriile să fie înştiinţate asupra obligaţiei demarării, „în regim de urgenţă, a salubrizării terenurilor proprietate publică pe care se află depozitate deşeuri abandonate şi să asigure eliminarea acestora”. Termenul-limită pentru conformare este 30 aprilie 2020, demersul survenind controalelor efectuate la nivel naţional de către comisarii Gărzii de Mediu, acţiuni cu prilejul cărora s-au constatat numeroase cazuri de deşeuri abandonate. Primăriile cu pricina au fost notificate „în vederea luării tuturor măsurilor de curăţare a terenurilor şi de identificarea persoanelor responsabile de depozitarea ilegală”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: