Cel mai recent reabilitat cămin al USV, la dispoziţia cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean

> Pentru a fi cazate, acestea trebuie să aibă trimitere de la SJU şi să facă dovada rezultatului negativ la testarea pentru Covid-19

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava continuă să se implice în lupta pe care întreaga comunitate locală şi, mai ales, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă o duc împotriva Covid-19. Astfel – se arată într-un comunicat de presă al USV –, „în contextul tot mai dificil şi fără precedent pe care îl traversează municipiul”, cel mai nou cămin reabilitat din campusul universitar, respectiv C2, este la dispoziţia cadrelor medicale cărora nu le mai este permisă deplasarea la domiciliu pe perioada carantinei. Potrivit sursei citate, căminul dispune de 110 camere prevăzute cu grup sanitar comun şi duş, cu câte două sau trei paturi fiecare, cu televizor şi frigider. Cazarea cadrelor medicale se face în regim „single”, dacă nu există alte solicitări în acest sens.

Pentru a beneficia de cazare, cadrele medicale trebuie să aibă o trimitere de la SJU Suceava şi să prezinte dovada rezultatului negativ la testarea pentru Covid-19, rezultat obţinut în ultimele 5 zile.

În comunicatul de presă al USV se precizează că, în ultimele 5 luni, în camerele căminului C2 au locuit studenţii USV, curăţenia generală, incluzând şi zugrăvirea, făcându-se anual, pe perioada vacanţei de vară. În urma instituirii stării de urgenţă şi a plecării studenţilor, în toate căminele Universităţii încăperile au fost dezinfectate. Având în vedere adresa Instituţiei Prefectului din 6 aprilie a.c., prin care se solicită suplimentarea spaţiilor de cazare pentru personalul medical, Universitatea „Ştefan cel Mare” a pregătit deja căminul C3, aflat în spatele Colegiului Naţional „Petru Rareş”, care are 88 camere cu două locuri şi grup sanitar propriu, cât şi căminul C5, situat pe strada Universităţii, care are 18 camere cu două paturi şi grup sanitar propriu.

Totodată, USV propune autorităţilor competente ca, în cazul în care există un necesar mai mare de locuri decât cele deja oferite, să utilizeze şi toate căminele de elevi ale liceelor din municipiul Suceava.

La decretarea stării de urgenţă, Universitatea „Ştefan cel Mare” s-a implicat activ în lupta împotriva noului coronavirus, punând la dispoziţia SJU Suceava un aparat de testare PCR şi contribuind la punerea acestuia în funcţiune. Ulterior, echipe din USV au lansat o linie telefonică de sprijin emoţional şi consiliere psihologică şi au dezvoltat aplicaţii software care să vină în ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: