2.360 de combinezoane au ajuns în Suceava, 1.000 fiind distribuite Spitalului Judeţean

>Prefectul Alexandru Moldovan a solicitat, în regim de urgenţă, materiale de protecţie, medicamente, substanţe biocide şi personal din unităţile care pot disponibiliza cadre medicale

Un prim lot de echipamente de protecţie a ajuns duminică în judeţul Suceava, a informat Instituţia Prefectului judeţului Suceava, printr-un comunicat de presă. Potrivit acestuia, materialele sunt distribuite, prin intermediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, către instituţiile care luptă împotriva răspândirii noului tip de coronavirus. Este vorba despre 2.360 combinezoane de protecţie, Spitalul Judeţean Suceava având repartizate 1.000 de bucăţi; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – 400; Unitatea de Primiri Urgenţe – 300; Serviciul Judeţean de Ambulanţă –400; Direcţia de Sănătate Publică – 200; Spitalul Municipal Rădăuţi – 30; Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 30 de bucăţi.

Echipamentele, achiziţionate de Guvernul României, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi utilizate de personalul medical şi forţele de intervenţie ale Ministerului Afacerilor Interne.

Prefectul Alexandru Moldovan a solicitat, în regim de urgenţă, suplimentarea cu materiale de protecţie, medicamente şi substanţe biocide pentru unitatea medicală, dar şi pentru celelalte unităţi suport, în vederea asigurării protecţiei cadrelor medicale, pacienţilor şi personalului auxiliar. Totodată, pentru asigurarea necesarului de personal medical la nivelul Spitalului Judeţean, Alexandru Moldovan a solicitat şi „suplimentarea cu personal medical din cadrul unităţilor medicale care pot disponibiliza personal, fără a-şi prejudicia activitatea”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: