Suceveanul transferat la Spitalul de Arşi a murit sâmbătă

Un bărbat de 43 de ani, din judeţul Suceava, cu arsuri, care a fost confirmat ca infectat cu noul coronavirus a murit, sâmbătă, în Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie Bucureşti.

Un pacient în vârstă de 43 de ani transferat în noaptea dintre 20 şi 21 martie de la UPU a Spitalului Judeţean Suceava la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti a fost depistat pozitiv la Covid-19. Pacientul, care nu a fost testat pentru Covid-19 la Suceava, a suferit două intervenţii chirurgicale duminică, 22 martie, şi luni, 23 martie, în Spitalul de Arşi Bucureşti. Tot la 23 martie, conducerea unităţii medicale din Bucureşti a decis testarea pacientului, având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecţie cu Covid-19. În paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecţie a personalului medical şi pacienţilor, înainte de cunoaşterea rezultatelor acestui test.

În seara de 24 martie, rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus şi s-a demarat ancheta epidemiologică de urgenţă, fiind depistaţi 31 de contacţi, 28 dintre aceştia şi cadre medicale.

Bărbatul a decedat în cursul zilei de sâmbătă, fiind al nouălea caz de deces din judeţul Suceava asociat infecţiei cu noul coronavirus. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: