După ce o funcţionară a fost depistată pozitiv

Primarul Ion Lungu a intrat în autoizolare în biroul din Primăria Suceava

> Consiliul Local Suceava s-a întrunit ieri în şedinţă de îndată, pentru a aproba achiziţia de materiale pentru Spitalul Judeţean

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri dimineaţă, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că epidemia afectează şi Primăria Suceava şi că este autoizolat în biroul său de la Primărie, având în vedere că de duminică, de la ora 22, o angajată care lucrează în Primărie şi locuieşte în Bosanci a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

„Primăria este închisă, practic. Zece persoane asigură permanenţa, dar lucrurile vor merge înainte aici, la Primărie” a spus Ion Lungu.

El a făcut un apel sucevenilor să stea acasă.

„Staţi acasă acum. S-ar putea ca mâine să fie prea târziu. Nu suntem într-o situaţie ca în Italia sau în China, când nu mai putem evita. Protejaţi viaţa dumneavoastră, protejaţi pe cei dragi, salvăm oraşul nostru, salvăm locurile de muncă, ne putem întoarce mai repede la o viaţă normală” a spus primarul.

El a menţionat că Primăria Suceava a limitat de ieri transportul public la 40% din capacitate şi i-a rugat pe suceveni să nu se înghesuie în autobuze, să îl aştepte pe următorul şi să păstreze distanţa.

Totodată, este interzis accesul în parcuri şi locurile de joacă – acestea vor fi delimitate cu bandă.

„O situaţie delicată e la Spitalul Judeţean Suceava, unde mai multe cadre sunt infectate cu acest nou coronavirus” a spus primarul.

El a mai arătat că, începând de luni, Primăria Suceava pune la dispoziţia medicilor 30 de camere la hotel Zamca şi pune la dispoziţia personalului medical şi căminul-internat de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, unde sunt 116 locuri; pe lângă cazarea gratuită, se asigură şi masa gratuită.

În ceea ce priveşte materialele de protecţie pentru personalul medical din Spitalul Judeţean Suceava, primarul Ion Lungu a spus că a convocat o şedinţă de îndată a Consiliului Local Suceava, prin care să fie alocată suma de 5 milioane de lei pentru achiziţia de materiale de protecţie pentru personalul medical, testere şi ventilatoare pentru Secţia de Terapie Intensivă.

El a mai spus că a luat legătura cu municipiul partener din China al municipiului Suceava, pentru a obţine aceste materiale.

Primarul a spus că, în principal, e vorba despre 20 de ventilatoare care vor fi achiziţionate de municipiu şi că ofertele primite din China urmează să fie aprobate de CL Suceava.

„Suntem într-o situaţie de urgenţă, într-o situaţie dramatică!” a precizat Ion Lungu.

El a cerut sucevenilor să nu intre în panică şi să fie calmi, reluând apelul de a folosi linia telefonică pusă la dispoziţie de municipalitate pentru nevoile pe care le au. El a amintit că, pentru persoanele de peste 65 de ani, Primăria Suceava „va acorda tot sprijinul necesar”.

„Fac un apel de suflet, un apel aproape disperat: Staţi acasă. Haideţi să nu mai răspândim acest virus!” a spus Lungu.

Ion Lungu a spus că se simte bine şi că „acum se împlinesc 13 zile de când a ţinut audienţe” împreună cu respectivul angajat depistat pozitiv, că nu are simptomele bolii, dar că sâmbătă dimineaţa a făcut testul pentru noul coronavirus şi că era în aşteptarea rezultatului.

El a arătat că nimeni nu are acces în biroul său şi că documentele se depun într-o altă cameră, de unde sunt preluate.

„Nu intrăm în contact unii cu alţii” a precizat primarul Ion Lungu, care a mai spus că şi şedinţa de Consiliu Local se va ţine online.

„Lucrăm contra cronometru să salvăm vieţile sucevenilor” a conchis Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. Daca va pasa de sanatatea si vietile sucevenilor faceati ceva pentru un oras curat nepoluau si mai mult pentru domeniul sanatatii! Acum v ati dat seama cat de importanta este sanatatea? Ati avut probleme in familie pe linie de sanatate, trebuia sa invatati ceva! De cateva luni se vorbeste despre acest periculos virus, ce ati facut in acest sens? Ce a facut Rimbu si Chirap Doina, aceasta responsabila si cu deyinfectantii! Cui i a pasat ca medicii si asistentele se plangeau ca nu au ce este necesar actului medical corect, le era teama

  2. Luati-i dreaq calculatorul din fata, ca cine stie ce naiba mai achizitioneaza cu amicii lui de smecherii.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: