Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie de coronavirus Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri epidemia de coronavirus ca fiind o pandemie.

Acest anunţ a fost făcut după ce agenţia ONU a avertizat ieri că ameninţarea infecţiei ucigaşe care declanşează o pandemie la nivel mondial este acum „foarte reală”.

Şeful OMS dr. Tedros Adhanom a declarat că este „profund îngrijorat de nivelurile alarmante de răspândire şi de severitate”, focarele continuând să izbucnească chiar şi în zone aflate sub control în Italia şi Iran.

El a avertizat, de asemenea, că inacţiunile guvernelor de pe toată planeta au alimentat criza.

„Am cerut în fiecare zi ca ţările să ia măsuri urgente şi agresive” a spus dr. Tedros Adhanom.

Peste 112.000 de persoane din întreaga lume au fost acum infectate cu coronavirus, care poate provoca pneumonie, şi cel puţin 4.000 au murit.

Numărul de noi cazuri diagnosticate în China este în scădere, dar focarele cresc în alte părţi ale lumii, în special în Europa şi Iran.

Definiţia specifică a unei pandemii nu este convenită în mod universal, dar există trei criterii principale – transmiterea susţinută de la persoană la persoană, dovada de răspândire la nivel mondial şi boală care poate provoca moarte subită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: