După găsirea cadavrului unui porc mistreţ în râul Dorna

Suspiciune de pestă porcină africană în judeţul Suceava

Autorităţile sucevene verifică o suspiciune de pestă porcină africană în zona Dornelor, după găsirea în râul Dorna a cadavrului un porc mistreţ.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, ne-a declarat că a convocat o şedinţă a Comitetului pentru combaterea bolilor, după ce a fost găsit cadavrul unui porc mistreţ în râul Dorna, pe raza municipiului Vatra Dornei.

El a spus că pe cadavrul mistreţului nu s-au identificat urme de împuşcare şi că se presupune că acesta a murit din cauza pestei porcine africane.

O echipă a DSVSA Suceava plecase în zonă pentru a efectua o anchetă epidemiologică.

Specialiştii veterinari au prelevat probe, acestea urmând să fie analizate pentru a se stabili dacă suspiciunea se confirmă, rezultatele fiind aşteptate în cursul zilei de ieri.

Până în prezent, în judeţ nu au fost semnalate cazuri de pestă porcină africană, judeţul nostru fiind singurul în care această boală nu a fost semnalată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI