Aproape 40 de suceveni care au fost în Italia au mers la SJU Suceava să verifice dacă au contractat coronavirus

> Dintre ei, 25 sunt din Mironu

 36 de suceveni care s-au întors din Italia au fost luni şi marţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, pentru a vedea dacă au contactat coronavirus.

Directorul medical al SJU Suceava, Alexandru Macovei, a declarat, într-o conferinţă de presă, miercuri, că toate persoanele care vin în ţară din zonele aflate în carantină din Italia trebuie să se prezinte la spitalele de care aparţin. El a spus că aceştia vor fi preluaţi de un medic infecţionist, vor fi reţinuţi în spital, li se vor face analize de sânge şi se va aştepta rezultatul… Dacă rezultatul este pozitiv, pacientul se trimite la un centru unde se tratează această afecţiune, iar dacă se infirmă, pacientul este tratat pentru simptomatologia respectivă.

Dr. Macovei a spus că pacienţii se prezintă la spital atât dacă au simptome, cât şi dacă nu au simptome pentru traseul de călătorie care include zone aflate în carantină din cauza coronavirus.

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase din SJU Suceava a spus că au fost numeroase prezentări de pacienţi asimptomatici, care au dorit să obţină informaţii şi să fie consultaţi, din cauza temerii că ar putea fi contractat coronavirus.

Ea a arătat că în cursul zilei de marţi au venit 30 de pacienţi, iar luni 6 pacienţi, toţi cu istoric de călătorie în Italia, în zonele afectate.

Dr. Monica Terteliu a precizat că unul dintre ei a fost tânărul care a fost reţinut la izolare şi la care nu s-a confirmat suspiciunea. Acesta avea şi istoric de călătorii şi simptome respiratorii, febră, dureri în gât, tuse şi s-a aplicat protocolul.

Terteliu a mai spus că din localitatea Mironu au fost examinaţi în jur de 25 de pacienţi veniţi pe cale terestră din Italia şi că aceştia s-au prezentat singuri la spital pentru control. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: