Anul trecut

Primăria Suceava nu şi-a onorat promisiunea de sprijin financiar către Spitalul Judeţean de Urgenţă  

> Finanţarea a fost acordată parţial, deoarece „Guvernul trebuia să ne mai dea vreo 5 milioane de euro, ceea ce nu s-a întâmplat”, a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că, la finele lunii martie, către SJU va fi îndreptată suma de 3 milioane de lei

Primăria Municipiului Suceava va acorda, în acest an, o finanţare de 3 milioane de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava.

Potrivit primarului Ion Lungu, banii sunt deja prinşi în proiectul bugetului local pentru anul 2020, edilul-şef precizând că, de-a lungul anilor, unitatea spitalicească de urgenţă din reşedinţa de judeţ a fost sprijinită financiar pentru lucrări de reabilitare, modernizare şi extindere în secţiile de oncologie, diabet, cardiologie, ortopedie,  îngrijiri paliative, dar şi pentru dotări cu mamograf digital, osteodensiometru, microscop performant pentru noul Ambulatoriu integrat.

„Am avut discuţii cu managerul Spitalului Judeţean, dl Vasile Rîmbu, să acordăm o sumă de 3 milioane de lei. Am înţeles că este nevoie urgentă de bani. De aceea vom face tot posibilul să o dăm până la sfârşitul lunii martie, după perioada de încasări mai mari din taxe şi impozite locale. Primăria Municipiului Suceava este aproape de Spitalul Judeţean, şi este normal să fie aşa, pentru că acolo se fac lucruri bune, iar noi venim cu partea noastră de cofinanţare” a declarat şeful administrativului municipal.

Lungu spune că o finanţare cu aceeaşi destinaţie a fost prinsă şi în bugetul municipiului din anul trecut, „însă nu a putut fi dată toată suma”. Aceasta din cauză că de la bugetul de stat nu a mai fost acoperită alocarea pierdută în primele 3 luni ale anului 2019, provenind din diferenţa rezultată din creşterea cotei defalcate din impozitul pe venit de la 45% la 60%. „Guvernul trebuia să ne mai dea vreo 5 milioane de euro, ceea ce nu s-a întâmplat, iar bugetul nu s-a închis. Am discutat cu dl director Rîmbu şi i-am spus că, dacă vor veni banii, îi vom da” a explicat Ion Lungu.

În 2019, Consiliul Local Suceava a votat ca, spre Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, să fie îndreptată suma de 3 milioane de lei, cu titlul de finanţare a unor cheltuieli pentru dotarea cu aparatură medicală performantă a cabinetelor de specialitate ale ambulatoriului integrat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: