În bugetul anului 2020 nu sunt fonduri pentru alegeri locale în două tururi!

Vicepreşedintele pentru administraţie al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a constatat că angajarea răspunderii Guvernului pe legea alegerii primarilor în două tururi nu este acoperită şi de alocarea bugetară, iar dacă pentru alocaţiile copiilor nu există soluţia legală pentru majorarea lor, nici pentru alegerile locale nu vor putea fi bani pentru două tururi de scrutin.

„Guvernul PNL are o mare problemă cu angajarea răspunderii pentru că, din păcate, în bugetul anului 2020 nu există suma necesară pentru organizarea alegerilor în două tururi, având bugetate alegeri locale într-un singur tur şi alegeri parlamentare”, a spus Nechifor.

El a arătat că nu se va putea asigura finanţarea acestor alegeri în două tururi pentru că premierul Ludovic Orban a argumentat că nu poate plăti alocaţiile mărite pentru că trebuie făcută rectificare bugetară, care se poate realiza abia după jumătatea anului.

„Mergând pe argumentaţia premierului Ludovic Orban, care ne-a explicat că nu poate plăti acum alocaţiile copiilor la nivelul stabilit de lege pentru că nu sunt incluse în buget şi a prorogat intrarea în vigoare până în luna august, adică după rectificarea bugetară, concluzia este clară: guvernul are o mare problemă şi trebuie să ia în calcul această problemă a lipsei resursei financiare”, a spus Nechifor.

El a arătat că dacă nu se pot da alocaţii mărite, nu se pot face nici două tururi de scrutin la alegerile locale.

„Ori daţi alocaţii mărite de acum şi faceţi două tururi ale alegerilor locale, ori demisionaţi”, a transmis Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: