Depistaţi la 100 de metri de frontieră

> Au fost predaţi autorităţilor ucrainene

Doi tineri marocani au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, la circa o sută de metri după ce au trecut ilegal frontiera în România din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, a declarat că în data de 16 ianuarie poliţişti din Sectorul Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus au declanşat o acţiune în cooperare cu autorităţile de frontieră ucrainene, pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră suceveni au depistat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, doi bărbaţi care se deplasau spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni din Maroc, în vârstă de 20 şi, respectiv, 21 de ani.

În acest caz poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei doi cetăţeni din Maroc au fost predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor ucrainene, în vederea continuării cercetărilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: