De la început de an

Filantropie organizată de preoţii din Protopopiatul Fălticeni

Noul an civil a început în acelaşi mod cum s-a încheiat şi anul 2019 pentru preoţii din Protopopiatul Fălticeni, ei organizând o nouă activitate social-filantropică cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

De această dată au venit în sprijinul fraţilor „mai mici”, din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, unde 110 elevi învăţă promovarea valorilor şi tradiţiilor creştine şi aprofundarea studiilor teologice, în cele mai bune condiţii pe care le poate oferi o unitate nouă de învăţământ.

Construcţia noului seminar din Suceava a început la data de 6 iunie 2017, iar anul trecut s-a dat în folosinţă internatul, plus un corp separat, pe trei niveluri. După aproape trei ani de muncă asiduă, o parte din lucrări au fost finalizate, pentru ca tinerii seminarişti să se poată bucura de cele mai bune condiţii. Pe lângă activităţile zilnice, în cadrul seminarului teologic vor fi organizate şi tabere în perioada vacanţelor, activităţi diferite pentru tineri, sesiuni de comunicări ş.a., astfel încât Biserica, cantina şi o sală de sport să fie finalizate cât mai curând. Amenajată cu mobilier adecvat, noua construcţie avea nevoie şi de amenajarea unui cabinet medical după toate standardele în vigoare privind examinarea stării de sănătate a elevilor din unităţile de învăţământ de stat. În acest sens, preoţii din Protopopiatul Fălticeni, împreună cu părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, au strâns suma de 8000 de lei, necesară pentru dotarea noului cabinet şcolar din cadrul seminarului teologic din Suceava, din care s-au achiziţionat materialele sanitare, instrumentarul medical, mobilierul şi medicamentele, conform metodologiei în vigoare.

Momentul de predare a pachetelor avut loc marţi, 14 ianuarie 2020, la începerea noului semestru şcolar, în prezenţa părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, a părintelui profesor Cojoleanca Bogdan, a directorului seminarului şi a preoţilor profesori şi elevi, ce a constituit un moment festiv pentru unitatea de învăţământ.

Părintele prof. director Cojoleanca Bogdan a mulţumit în numele instituţiei pentru efortul depus de preoţii din Protopopiatul Fălticeni pentru dotarea cabinetului medical, „dar şi ajutorul acordat la construcţia noilor clădiri ale seminarului teologic, fără de care nu am fi ajuns până aici”.

„Scopul acestei acţiuni este de a oferi elevilor un climat corespunzător în vederea desfăşurării activităţilor din cadrul seminarului, dar mai ales pentru studiul şi timpul pe care ei îl petrec în cadrul acestui centru de învăţământ. Dorim ca şi pe viitor să putem fim alături de Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen pentru a duce la îndeplinire construcţia acestei şcoli, dar şi să punem umărul la formarea acestor suflete tinere care mai târziu ne vor urma pentru a sluji şi păstorii credincioşii pe calea mântuirii” a concluzionat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

 Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: