La APIA Suceava

Se adună cereri pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în campania agricolă din toamnă

> În luna ianuarie 2020 se colectează cererile aferente intervalului 1 octombrie – 31 decembrie 2019, o situaţie a cantităţilor intrate anul trecut în agricultura suceveană, cât şi a rambursărilor aferente, urmând a fi cunoscută în perioada următoare

Până pe 31 ianuarie 2020, inclusiv, fermierii suceveni pot depune cereri în vederea rambursării ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură în trimestrul al patrulea din 2019. Anunţul a fost făcut de Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, care informează că valoarea accizei pentru anul 2019 este de 1,8959 lei pe litrul de motorină, faţă de 1,7385 de lei pe litrul de motorină, în 2018.

Sprijinul se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21 de euro la 1.000 de litri), pentru motorina folosită la efectuarea lucrărilor mecanizate din agricultură. În luna ianuarie 2020 se adună cererile aferente intervalului 1 octombrie – 31 decembrie 2019, o situaţie a cantităţilor intrate anul trecut în agricultura suceveană, cât şi a rambursărilor aferente urmând a fi cunoscută în perioada următoare.

Cererile se depun la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, „toate documentele în copie trebuind a fi certificate, pentru conformitate cu originalul, de către solicitantul sprijinului, însuşite prin semnătură şi să poarte precizarea «conform cu originalul»”. În 2018, în judeţul nostru, prin cele 325 de cereri de acorduri prealabile, în sectorul vegetal s-a solicitat o cantitate de aproximativ 1,96 de milioane de litri de motorină, cu o valoare a ajutorului de circa 3,41 de milioane de lei, în timp ce din sectorul zootehnic au venit solicitări pentru 511.654 de litri, cu o valoare a sprijinului financiar de 889.511 de lei.

Beneficiarii ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură sunt producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale; producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale; organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare, cât şi organismele/organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol. Sunt acceptate ca potenţiali beneficiari ai schemei şi persoanele fizice, însă numai dacă, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul pentru finanţare, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, acestea se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: