Prin implementarea unui proiect transfrontalier de peste 300.000 de euro accesat de CJ Suceava

Copii cu cerinţe educaţionale speciale din Suceava şi Cernăuţi vor avea mai multe şanse să se integreze pe piaţa muncii

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a semnat, ieri, contractul de finanţare pentru proiectul „Învăţământ special în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuţi: modern, incluziv şi adecvat pieţei forţei de muncă”, finanţat prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020, Prioritatea de investiţii 1.1 Cooperare instituţională în domeniul educaţional în vederea creşterii accesului la educaţie şi a calităţii acesteia.

Preşedintele Flutur a spus că beneficiarul lider al proiectului este Consiliul Judeţean Suceava, iar celălalt beneficiar este instituţia municipală Şcoala Specială Gimnazială Internat nr. 2 Cernăuţi.

El a precizat că din judeţul nostru vor beneficia de proiect Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea calităţii actului educaţional în unităţile de învăţământ special din zona transfrontalieră Suceava – Cernăuţi în vederea facilitării inserţiei socio-profesionale a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES)  pe piaţa muncii.

Prin proiect se au în vedere modernizarea cadrului educaţional şi îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice referitoare la activităţi de evaluare, diagnosticare şi recuperare a copiilor cu CES, modernizarea cadrului educaţional şi îmbunătăţirea competenţelor cadrelor  didactice referitoare la activităţi de formare profesională a copiilor cu CES, crearea precondiţiilor necesare pentru adaptarea socio-profesională şi facilitarea tranziţiei spre piaţa muncii  a copiilor cu CES în patru şcoli speciale din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi.

Proiectul are o durată de implementare de  18 luni şi o valoare totală de 332.791,97 euro, din care 269.647,78 euro (81%) pentru CJ Suceava şi 63.144,19 euro (19%) pentru partenerul din Cernăuţi.

În cadrul proiectului se vor achiziţiona dotări noi şi echipamente tehnologice moderne necesare activităţilor de evaluare/ diagnosticare/ recuperare medicală şi senzorială a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi pentru formarea lor profesională adecvată aşteptărilor pieţei forţei de muncă, în cadrul atelierelor şi laboratoarelor-şcoală. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: