La Gala AMR

Municipiul Suceava a primit trofeul pentru „Excelenţă în transport public şi mobilitate”

>Reşedinţa de judeţ este la cea de-a treia distincţie de excelenţă consecutivă, după cea pentru educaţie, în 2017, şi cea pentru eficienţă energetică şi iluminat public, din 2018 >„În primul rând, premiile sunt meritul sucevenilor, care ne sprijină în implementarea acestor proiecte, dar şi al angajaţilor din Primăria Suceava, şi le mulţumesc tuturor” a spus primarul Ion Lungu

Luni seara, la hotelul „Marriott” din Bucureşti, a avut loc Gala Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), eveniment desfăşurat sub înaltul patronaj al preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Primarul Ion Lungu informează că Suceava a intrat în competiţie cu trei aplicaţii, respectiv cele privind transportul public şi mobilitatea; protecţia mediului şi gestionarea eficientă a deşeurilor; promovarea culturală, turistică şi sportivă. Municipiul Suceava a fost nominalizat la titlurile „Excelenţă în transport public şi mobilitate” şi „Excelenţă în protecţia mediului şi gestionarea eficientă a deşeurilor”, în final distincţia fiind acordată la cea dintâi categorie. Aceasta după ce a fost luat în calcul faptul că Suceava are în curs de implementare proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”, a cărui valoare este de 116,189 de milioane de euro, echivalentul a circa 25 milioane de euro. Pe lângă dotarea parcului societăţii Transport Public Local cu 40 de autobuze electrice, proiectul include amenajarea sediului viitoarei divizii electrice a TPL, dar şi componenta de echipamente şi soft pentru dispecerat, monitorizare a flotelor şi sistemul de e-tiketing, Totodată, modernizate vor fi 54 de staţii de îmbarcare-debarcare a călătorilor, iar strada Vasile Pîrvan va fi reabilitată. Tot pe această linie, în reşedinţa de judeţ a fost materializat proiectul „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, cu un buget total de 2,77 de milioane de franci elveţieni, grantul elveţian însumând aproximativ două milioane de franci elveţieni. În ceea ce priveşte cea de-a doua nominalizare, a prevalat proiectul de amenajare a 100 de platforme subterane cu câte patru eurocontainere şi a 100 de platforme cu containere semiîngropate. În contractul cu Diasil Service şi Ritmic Com Suceava, firmele care prestează serviciul de salubritate menajeră pentru o perioadă de 12 ani, este prinsă, de asemenea, şi amenajarea a 30 de puncte de colectare a deşeurilor reciclabile, fiecare dotat cu pubele pentru hârtie, mase plastice, sticlă şi metale.

În 2017, la Gala AMR, Suceava a luat premiul pentru „Excelenţă în educaţie”, iar în 2018 reşedinţa de judeţ a fost premiată pentru „Excelenţă în iluminatul public”.

„În primul rând, premiile sunt meritul sucevenilor, care ne sprijină în implementarea acestor proiecte, dar şi al angajaţilor din Primăria Suceava, şi le mulţumesc tuturor, pe această cale” a spus Ion Lungu, primarul Sucevei, felicitând AMR pentru organizarea galei şi momentele artistice deosebite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: