Ajutoare la încălzire de câte 400 de lei pentru 286 de veterani

Prin Legea nr. 215 din 2019, care a intrat în vigoare începând cu 17 noiembrie, sunt aduse modificări care vizează dispoziţiile Legii nr. 263 din 2010, anunţă conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava.

Directorul executiv Constantin Boliacu informează pe toţi cei în cauză că, pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001, care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite, se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiţii normale, respectiv 4 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă.

„Prin urmare, potrivit modificărilor aduse prin Legea nr.215 din 2019, la art.18, litera a, se acordă 4 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite numai pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001” arată Boliacu.

În ceea ce priveşte reducerile vârstei standard de pensionare, aşa cum au fost modificate prin Legea nr. 215 din 2019, acestea se aplică începând cu data de 17 noiembrie 2019.

Şeful CJP Suceava face cunoscut că în situaţia beneficiarilor de pensie de invaliditate, pensie anticipată sau de anticipată parţială, la trecerea la limită de vârstă, începând cu data de 17 noiembrie 2019, vârsta standard de pensionare redusă va fi calculată conform noilor reglementări. „Este important de precizat că în luna decembrie a anului 2019 va fi plătit ajutorul anual pentru încălzire, în cuantum de 400 lei, pentru un număr de 286 beneficiari, veterani titulari de drepturi” a mai făcut cunoscut Constantin Boliacu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: