Câmpulungul în sărbătoare

Duminică, 1 decembrie 2019, s-a sărbătorit la Câmpulung Moldovenesc Ziua Naţională a României.

Evenimentul a debutat, la ora 11.30, cu organizarea coloanei oficiale pe platoul central, la care au participat oficialităţi, reprezentanţi ai instituţiilor de stat, profesori şi elevi de la unităţile de învăţământ.

La ora 12, coloana oficială s-a deplasat la Cimitirul Eroilor, unde a avut loc ceremonia militar-religioasă. Despre importanţa acestei zile a vorbit eleva sergent major Alexandra Birtea de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”. Slujba religioasă a fost oficiată de preoţii de la parohiile din municipiu.

La final, în aplauzele spectatorilor, veniţi într-un număr mare la acest eveniment, a defilat garda de onoare formată din elevi de la Colegiul Militar sub comanda domnului maior Ionel Orhean.

La căderea serii, mai precis la ora 17.30, s-a organizat retragerea cu torţe a Gărzii de onoare. Sub comanda domnului locotenent-colonel Adrian Dumirescu şi a domnului maior Orhean, cei 50 de elevi militari au defilat prin centrul oraşului, eveniment inedit pentru municipiul nostru, manifestarea fiind prima de acest gen.

Garda organizată în două plutoane a fost însoţită pe tot traseul de primarul municipiului, domnul Mihăiţă Negură, de viceprimarul Nicolai Moroşan, de reprezentanţii detaşamentului de pompieri, ai poliţiei municipale şi locale, jandarmeriei, cadre militare şi un număr impresionant de localnici.

Retragerea cu torţe a încheiat evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României.

La mulţi ani România, la mulţi ani Câmpulung!

TRAIAN-GABRIEL OJOG

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: