Imn la altarul eroilor

La Fălticeni, Ziua Naţională a României a fost marcată duminică, 1 Decembrie, prin depuneri de coroane de flori la Altarul Eroilor din vecinătatea Primăriei. Ceremonialul militar şi garda de onoare la busturile celor trei eroi au fost asigurate de cadrele Şcolii de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi de pompieri din cadrul Detaşamentului Fălticeni.

După intonarea imnului României, preoţii Adrian Brădăţanu, Teodor Brădăţanu şi preotul militar Cătălin Simion au oficiat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor, după care au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei Municipiului Fălticeni, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Asociaţiei Veteranilor de Război, Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni, Detaşamentului Fălticeni al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, Poliţiei Municipiului Fălticeni, PSD, PNL, ALDE, USR şi din partea unităţilor de învăţământ.

Anul acesta, festivitatea s-a încheiat cu defilarea, în aplauzele celor prezenţi, a cadrelor Detaşamentului de Pompieri Fălticeni. Alături de conducerea administraţiei publice locale, la acest eveniment au fost prezenţi directorii instituţiilor locale, ofiţeri din comanda unităţilor militare care au depus coroane, aleşi şi lideri politici locali, ofiţeri şi subofiţeri pensionari şi numeroşi localnici.

Activitatea a fost organizată de Primăria Municipiului Fălticeni, în parteneriat cu Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi Detaşamentul de Pompieri Fălticeni.

„Altarul Eroilor” este un grup statuar dedicat eroilor militari din acest oraş care s-au remarcat, fiecare, în câte unul din cele trei războaie cruciale pentru istoria naţională: Războiul de Independenţă (1877) – maior Nicolae Ioan, cel al Întregirii neamului (1918) – col. Gavril Danielescu şi cel al Recuceririi teritoriului (1944) – căpitan comandor Constantin Costăchescu, comandantul submarinului „Delfinul”. Lucrarea face parte din proiectul ansamblului monumental al elitelor realizat în anul 2018 de arhitectul Crişan Victor Popescu (trecut la cele veşnice în urmă cu un an), artistul plastic Gabriel Baban şi reprezentanţii Asociaţiei „Strada Mare Fălticeni”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: