Protopopiat II, Suceava

Zi de hram la Biserica „Sf. M. Mucenic Mina”

Credincioşii din Parohia „Sf. Mina”, Protopopiatul Suceava II, şi-au sărbătorit luni, 11 noiembrie 2019, ocrotitorul duhovnicesc şi ziua de hram a bisericii.

Bucuria le-a fost întregită de prezenţa PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Întâmpinat cu pâine şi sare, ierarhul a slujit Sf. Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi în biserica împodobită sărbătoreşte, de faţă fiind în jur de 2000 de credincioşi veniţi din parohie şi din întreg municipiul, între care şi primarul municipiului, Ion Lungu.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul mixt al parohiei.

Comitetul parohial a pregătit 1000 de pachete de hrană pentru închinătorii veniţi de departe.

 Biserica „Sf. M. Mucenic Mina” din Suceava are un singur hram.

Ea se află situată în cartierul Obcini.

Piatra de temelie a fost sfinţită la 1 februarie 1997, iar târnosirea sf. locaş s-a făcut la 27 august 2006.

Din 2001, credincioşii se pot închina la părticele din Sf. Moaşte ale Marelui Mucenic Mina, aduse din Grecia.

Dragostea jertfelnică a credincioşilor pentru Sf. Mare Mucenic Mina a făcut ca, în 2003, sfintele odoare să fie aşezate spre închinare într-o raclă specială, lucrată în argint. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: