Compartimentul Anestezie Terapie Intensivă al Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, inaugurat

Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă al Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a fost reabilitat şi modernizat, fiind dotat în prezent cu aparatură de ultimă generaţie şi mobilier specific, investiţia realizată din fondurile proprii ale unităţii fiind în valoare de 275.000 de euro.

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat pentru News-Bucovina că reabilitarea, modernizarea şi dotarea Compartimentului de Anestezie Terapie Intensivă asigură creşterea calităţii actului medical şi a condiţiilor de cazare pentru pacienţii internaţi, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru personalul acestui compartiment.

Săndulescu a spus că investiţia în valoare de 275.000 de euro a fost realizată din fondurile proprii ale spitalului şi a inclus reabilitarea şi modernizarea spaţiilor şi a instalaţiilor electrice, instalaţiilor de oxigen, înlocuirea tâmplăriei, precum şi dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi cu mobilier specific.

El a precizat că acest compartiment dispune de un aparat Röntgen mobil pentru efectuarea radiografiilor la patul pacientului, saloanele sunt prevăzute cu paturi tip ATI, cu monitoare tip ATI la fiecare pat, care sunt conectate la staţia centrală, amplasată în camera de gardă a asistentelor medicale, pentru a se vizualiza în timp real parametrii vitali pentru fiecare pacient.

Medicul câmpulungean a menţionat că la fiecare pat sunt prevăzute console tip ATI şi prize pentru cablu de internet, iar saloanele au în dotare instalaţii de aer condiţionat pentru uz medical.

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc a arătat că şi Unitatea de Transfuzii Sanguine a fost reabilitată şi modernizată, iar în prezent are în dotare aparatură de ultimă generaţie.

El a mai spus că spaţiile Compartimentului ATI sunt prevăzute cu covor de pardoseală tip ATI, iar pereţii cu tapet special, care suportă acţiuni de dezinfecţie.

Medicul Cătălin Săndulescu a subliniat că acest compartiment ar urma să fie deschis în cursul săptămânii viitoare, după efectuarea procedurii de dezinfecţie şi recoltarea de probe, urmând să fie obţinut avizul de funcţionare din partea DSP Suceava.

„Vrem să luăm toate măsurile de siguranţă înainte de deschiderea efectivă a Compartimentului ATI”, a mai precizat Săndulescu.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a mai precizat că în cadrul Compartimentului ATI îşi desfăşoară activitatea un medic anestezist.

La inaugurare a participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a menţionat că şi Consiliul Judeţean, prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, a sprijinit spitalul câmpulungean prin transferul unei instalaţii de sterilizare.

„Felicit pe domnul primar Mihăiţă Negură şi conducerea Spitalului Municipal, pe domnul manager Cătălin Săndulescu. Am fost de fiecare dată alături de Câmpulung Moldovenesc. Ei au trecut şi prin momente foarte grele, au avut conturile blocate din cauza «celebrului» Program Utilităţi şi Mediu, «opera» pesediştilor. Voi continua să-i sprijin pentru că voi sprijini totdeauna oamenii gospodari, care văd că folosesc raţional banii publici”, a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: