Alegeri prezidenţiale 2019

În judeţul Suceava prezenţa la urne în acest prim tur al actualelor alegeri prezidenţiale a fost mai slabă decât cea de la alegerile similare din 2014. Astfel, sucevenii începeau încă înainte de ora închiderii urnelor pregătirile pentru cel de-al doilea tur de scrutin al acestor alegeri

 Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central, în judeţul Suceava au votat 259.638 de alegători din cei 603.661 electori înscrişi pe liste permanente (43,01%), din care 236.653 votanţi pe liste permanente, 21.818 de votanţi pe liste suplimentare şi 1.167 de votanţi cu urnă mobilă.

Exit poll-ul realizat de institutele de sondare CURS-Avangarde în primul tur al alegerilor prezidenţiale arată că Klaus Iohannis a obţinut 39%, Viorica Dăncilă – 22,5%, Dan Barna – 16,4%, Mircea Diaconu – 7,9%, Theodor Paleologu – 6,1%, Kelemen Hunor – 3,9%, Ramona Bruynseels – 1,9%, Alexandru Cumpănaşu – 1,2%, Viorel Cataramă – 0,3%, Cătălin Ivan – 0,2%, Ninel Peia – 0,2%, Bogdan Stanoevici – 0,2%.

Rezultatele prezentate nu au luat în considerare distribuţia votului din diaspora, care ar putea influenţa ierarhia. Estimarea celor două institute este că voturile din diaspora vor aduce circa 3% în plus pentru fiecare dintre candidaţii Klaus Iohannis şi Dan Barna.

Eşantionul pentru exit-poll este format din 400 de secţii de votare. Acesta este stratificat pe mediile urban şi rural şi pe regiuni istorice.

Numărul de persoane intervievate este de peste 22.000. Marja de eroare este de +/-2,5%.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Un comentariu

  1. Ghiolbanul iohanis sfideaza pe romani , nu vrea o confruntare televizata pentru ca s-ar face de ras NU A FACUT NIMIC PENTRU ROMANIA si nici nu -l duce mintea si nu stie ce sa raspunda la intrebari !!!!
    Iohanis este un Iindivid cu apucaturi naziste , repeta ca un robot cu o rautate paranoica ca vrea sa distruga un partid , de fapt el cand pomeneste numele acelui partid (care nu a acceptat sa tradeze tara asa cum face iohanis) Iohanis se gandeste la romani pe care-i uraste si vrea sa -i distruga !!!!!!
    Este inexplicabil cum unii romani s-au lasat manipulati mintiti asa de usor si pot sa-l voteze pe acest individ PAGAN NEROMAN IOHANIS care daca va mai fi inca 5 ani presedinte , cu guvernul lui condus tot de un PAGAN NEROMAN ORBAN , dirijati de stapanii lor mafioti externi care i-au pus in functie, NE VOR DISTRUGE, ECONOMIA , CA POPOR SI CA RELIGIE NATIONALA ORTODOXA !!!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: